Байден заявив, що повторно балотується у президенти через Трампа

ATinformМир 06.12.2023 в 07:47259Обсудить
Байден заявив, що повторно балотується у президенти через Трампа
Фото: Getty Images
Джо Байден минулого місяця відсвяткував свій 81-річний день народження та вже є найстаршим президентом в історії США.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що, ймовірно, не висував би свою кандидатуру на другий президентський термін, якби у Дональда Трампа не було шансів вдруге очолити країну. На думку Байдена, колишній президент серйозно загрожує американській демократії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

"Якби Трамп не балотувався, я не впевнений, що балотувався б і я. Однак ми не можемо дозволити йому перемогти заради нашої країни", - заявив президент США донорам під час збору коштів на свою виборчу кампанію в штаті Массачусетс.

Джо Байден зіткнувся з постійними сумнівами виборців щодо його рішення балотуватися ще на чотири роки через свій поважний вік. Очільник Білого дому намагався пом'якшити ці занепокоєння заявами, що Трамп зруйнує демократичні інститути США, скасує закони, що дозволяють більшій кількості людей отримати доступ до охорони здоров'я та запровадить додаткові обмеження на аборти.

Найстарший в історії президент

Джо Байден минулого місяця відсвяткував свій 81-річний день народження та вже є найстаршим президентом в історії США. Союзники та люди, що спілкуються з ним, вважають некоректним робити акцент на віці та здоров'ї Байдена і підкреслюють, що він достатньо здоровий для виконання своїх обов'язків. Зокрема вони вказують на його робочий графік та фізичні вправи, прописані лікарем Білого дому.

Президент наполягає на тому, що він готовий служити ще один термін, коли з гумором намагається розрядити занепокоєння щодо свого віку - на черговому зборі коштів у вівторок, 5 грудня, Джо Байден пожартував про те, що він вісімдесятирічний.

"Це пекло, коли двічі виповнюється 40 років", - сказав він.

Видання зазначає, що оскільки 77-річний Дональд Трамп із великим відривом лідирує на виборах у Республіканській партії, Байден дедалі частіше націлюється на свого попередника, розглядаючи його як фактичного номінанта на очільника країни.

"Ця увага також посилюється на тлі опитувань, які показують, що Байден відстає від Трампа в потенційному двобої віч-на-віч, частково через занепокоєння віком президента та сприйняття виборцями того, як він керує економікою. Видатні лідери Волл-стріт також висловили стурбованість перспективою реваншу Байдена і Трампа у листопаді 2024 року і придивляються до інших кандидатів, які можуть в одну з одинадцяти годин змінити хід перегонів", - пише Bloomberg.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

06.12.2023 в 07:47
0.0 из 5 // 0 Трамп, США, байден
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.