Є-відрядження чи є-відпустка: тисячам військовозобов'язаних чоловіків дадуть право виїхати з України

Є-відрядження чи є-відпустка: тисячам військовозобов'язаних чоловіків дадуть право виїхати з України
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Програмою «є-відрядження» або «є-відпустка» зможуть скористатися фізичні особи-підприємці або певні юридичні особи.

Найближчим часом військовозобов'язаним українським чоловікам нададуть можливість виїзду за кордон. Але треба розуміти, що ця програма підготовлена не для всіх. Як можна дізнатись через новини України Еспресо, програмою «є-відрядження» або «є-відпустка» зможуть скористатися фізичні особи-підприємці або певні юридичні особи.

Суть програми

Починаючи з 1 вересня цього року, можна буде виїхати за межі країни терміном у 7 днів. Для того, щоб скористатися цією можливістю, слід внести 200 000 гривень (страховий платіж) та передати до податкової звітності. Це потрібно правильно реалізовувати. Серед додаткових умов виїзду можна зазначити такі:

  1. Для виїзду слід попередньо заповнити 5 полів.
  2. Дозвіл можуть отримати не більше 10% від усіх працівників. При цьому їхня кількість не повинна перевищувати 10 осіб.
  3. Середня зарплата має становити 20 000 гривень та більше.

Що буде за порушення?

Якщо людина порушить основні умови, то можуть бути такі санкції:

  1. 200 тисяч гривень переходять до Державного бюджету.
  2. Надалі співробітники компанії не зможуть отримувати такі дозволи.
  3. Надається додатково 5 днів (на форс-мажор).

Є-відрядження чи є-відпустка: тисячам військовозобов'язаних чоловіків

Додаткові особливості програми «є-відпустка»

Незважаючи на те, що ця програма підготовлена спеціально для підприємців та бізнесменів, які планують вирушити у службове відрядження, повністю проконтролювати весь процес буде проблематично. Щоб скористатися цією можливістю, слід попередньо набути статусу фізичної особи-підприємця, а також внести відповідну заставу. Ще потрібно ознайомитися з основними моментами. Багато людей, які брали участь у розробці цієї програми, відзначили, що подібний підхід позбавить додаткових витрат. Все тому, що деякі громадяни мають нелегальні способи виїзду. Їх використовують деякі категорії громадян. Це відмічають аналітики, а також інші спеціалісти, котрі працюють в цій галузі.

Ще одна причина, чому має бути впроваджена програма, - це підтримка бізнесу та забезпечення постійного надходження до бюджету. Адже, виїжджаючи за межі, підприємці активно розвиваються. Ця програма надає можливість відвідування інших країн. Для більшості підприємців, бізнесменів та юридичних осіб це має важливе значення. Усе, що можна укладати контракти, здійснювати інші дії. Держава розраховує на те, що підприємці повертатимуться. Адже ніхто не схоче знищувати власний бізнес.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

28.08.2022 в 13:44
5.0 из 5 // 2 новини, відрядження, відпустка
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.