Як вибрати меблі на балкон та якими вони повинні бути

ATinformСтатьи 29.07.2024 в 13:16471Обсудить
Як вибрати меблі на балкон та якими вони повинні бути
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Балконних меблів безліч, які відрізняються матеріалами, функціоналом і розмірами.

Балкон — досить недооцінене приміщення у квартирі. Більшість людей, найчастіше, використовує його як склад або комору, де зазвичай зберігається безліч непотрібних речей і різний «мотлох»: велосипеди, лижі, або навіть шини для автомобіля. Але найкраще розібрати цей безлад і влаштувати на балконі гарну та затишну зону для відпочинку. В цьому допоможе магазин TerraHome, де можна придбати різні меблі на балкон за вигідною ціною.

Що потрібно знати перед вибором меблів

Перед тим, як шукати на балкон або лоджію меблі та предмети декору, важливо знати відповіді на кілька запитань:

  1. Скільки квадратних метрів у приміщенні?
  2. Чи є на балконі опалювальна система?
  3. Закритий чи засклений балкон?

Від відповідей на ці запитання залежатиме й те, який тип меблів підібрати, а також термін її експлуатації. Наприклад, на відкритій лоджії краще встановити меблі дешевої цінової категорії, матеріал якої стійкий до різних температурних перепадів. Адже вона там буде стояти у спекотну сонячну погоду, зливи, поривчастий вітер, а також у холод і сніг. За таких умов краще вибрати складний варіант меблів, або варіанти із пластику. Також підійдуть ковані чи плетені моделі.

Опалення теж має велике значення для меблів. Адже температурні перепади впливають на корпус деяких предметів. Тому меблі з натурального дерева не зможуть перебувати на холодному балконі, бо почнуть швидко псуватися.

Розміри балкона також потрібно знати. Адже меблі не повинні займати весь вільний простір, щоб ніде було пройти. Краще вибирати моделі-трасформери, які створять затишок, але при цьому у складеному вигляді не займатимуть багато місця у приміщенні з маленькою площею.

Тяжкі та громіздкі варіанти меблів теж не варто вибирати. Перевантажувати лоджію не варто, адже вона прикріплена до будинку лише однією стіною, тому безпека понад усе.

Як вибрати меблі на балкон та якими вони повинні бути

Які меблі для балкона бувають

Балконних меблів безліч, які відрізняються матеріалами, функціоналом і розмірами. Якщо розділяти їх на види, то існують:

  • Розкладні стільці, крісла та шезлонги. Складні стільці та столи — ідеальний варіант для відкритих просторів. Але за негоди краще занести їх у приміщення. Якщо ж лоджія закрита, вибір моделей помітно збільшується.
  • Кавові та журнальні столики. Вони можуть мати різний дизайн, бути висувними.
  • Лавочки. Можуть стати чудовою альтернативою дивану. Їх можна доповнити подушками або м’яким пледом, щоб було зручніше відпочивати.
  • Шафи. В них можна заховати те, що не потрібно. При цьому балкон не буде виглядати складом, а також там можна розмістити інші меблі.
  • Пуфи. Вони можуть бути м’якими або виготовлені з ротанга. Це чудове рішення для невеликих приміщень.

На балконі можна влаштувати не лише місце для відпочинку, а й робочу зону для себе чи дітей. Або можна встановити відкидний стіл або подобу барної стійки, щоб снідати та милуватися красою за вікном.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

29.07.2024 в 13:16
4.7 из 5 // 3 відпочинок, меблі, балкон
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.