Рада Безпеки ООН підтримала план щодо припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС

ATinformМир 11.06.2024 в 07:14233Обсудить
Рада Безпеки ООН підтримала план щодо припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС
Фото: Getty Images
Протягом декількох місяців переговірники зі США, Єгипту та Катару намагаються домовитися про припинення вогню

Рада Безпеки ООН підтримала пропозицію президента США Джо Байдена щодо припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС у Секторі Газа та закликала палестинських бойовиків ухвалити угоду, спрямовану на припинення восьмимісячної війни. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Документ на підтримку триетапного плану припинення вогню, викладеного Байденом 31 травня, який він назвав "ізраїльською ініціативою", підтримали 14 членів Ради Безпеки. Росія утрималася від голосування.

"Сьогодні ми проголосували за мир", - заявила після рішення посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

У резолюції вітається нова пропозиція щодо припинення вогню та повідомляється, що Ізраїль прийняв її, закликає ХАМАС погодитися з нею і "наполегливо закликає обидві сторони повністю виконати її умови без зволікання та без жодних умов".

Документ підтримав єдиний арабський член Ради - Алжир. За словами посла країни в ООН Амара Бенджама, "ми вважаємо, що вона (резолюція. - ред.) може стати кроком вперед до негайного і тривалого припинення вогню. Це дає проблиск надії палестинцям. Настав час зупинити вбивства", - сказав він.

Резолюція також детально описує цю пропозицію і зазначає, що "якщо переговори займуть більше шести тижнів для першої фази, припинення вогню і триватиме доти, доки триватимуть переговори".

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

11.06.2024 в 07:14
5.0 из 5 // 1 хамас, ООН, ізраїль
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.