Вдруге в історії США. Міністру внутрішньої безпеки оголосили імпічмент

ATinformМир 14.02.2024 в 13:17261Обсудить
Вдруге в історії США. Міністру внутрішньої безпеки оголосили імпічмент
Фото: Getty Images
У вівторок голосування пройшло з рахунком 214 проти 213.

Палата представників США з вкрай малою перевагою голосів проголосувала за імпічмент міністра національної безпеки Алехандро Майоркаса - першого секретаря кабінету міністрів, який зазнав імпічменту за майже 150 років. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN та прес-службу Білого дому.

Імпічмент стався в той момент, коли республіканці зіткнулися зі зростаючим тиском з боку своїх прихильників, які вимагають притягнути президента Джо Байдена і його департаменти та агентства до відповідальності за політику в галузі імміграції та безпеки кордонів.

Республіканці стверджують, що Майоркас скоїв тяжкі злочини і проступки у зв'язку з його діями на південному кордоні, хоча кілька експертів з конституції заявили, що докази не досягають цієї високої планки.

У вівторок голосування пройшло з рахунком 214 проти 213. Три республіканці - Кен Бак із Колорадо, Майк Галлахер із Вісконсина і Том Макклінток із Каліфорнії - проголосували разом із демократами проти цього заходу.

Міністерство внутрішньої безпеки США заявило, що республіканці "запам'ятаються історії тим, що потоптали Конституцію" після голосування за імпічмент.

"Республіканці з Палати представників запам'ятаються історії тим, що зневажали Конституцію заради політичної вигоди, замість того, щоб працювати над розв'язанням серйозних проблем на нашому кордоні", - ідеться в заяві представника Міністерства внутрішньої безпеки Мії Еренберг.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

14.02.2024 в 13:17
0.0 из 5 // 0 міністр внутрішньої безпеки, імпічмент, США
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.