Африканський союз стане членом G20 — Bloomberg

ATinformМир 07.09.2023 в 18:173220Обсудить
Африканський союз стане членом G20 — Bloomberg
Фото: Getty Images
Цей крок надасть Африканському союзу, що складається з 55 членів, той самий статус, що є зараз у Євросоюзу, стверджують джерела.

Країни "Великої двадцятки" погодилася надати статус постійного члена Африканському союзу. Про це буде оголошено на саміті G20 в Індії на вихідних, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела у четвер, 7 вересня.

Вказано, що такий крок надасть Африканському союзу, що складається з 55 членів, який наразі є "запрошеною міжнародною організацією", той самий статус, що є зараз у Євросоюзу.

"Це частина прагнення надати африканським країнам сильніший голос з глобальних проблем, таких як зміна клімату і борг ринків, що розвиваються, особливо у зв'язку з тим, що ринки так званого Глобального Півдня починають відігравати більш помітну роль у світових справах", – пише агентство.

Зазначається, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який приймає саміт G20, зробив пріоритетом надання повноправного членства для Африканського союзу. Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні також була серед тих, хто виступав за членство цієї організації у "Великій двадцятці" на останній зустрічі G7, яка відбулася в Японії в середині травня.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

07.09.2023 в 18:17
5.0 из 5 // 2 африканський союз, G20
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.