Атомний авіаносець США прибув до Південної Кореї

ATinformМир 12.10.2023 в 18:35215Обсудить
Атомний авіаносець США прибув до Південної Кореї
Фото: Yonhap
Авіаносець Рональд Рейган прибув до Південної Кореї в четвер, щоб продемонструвати американську підтримку країни у протистоянні з КНДР.

П’ята ударна авіаносна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем Рональд Рейган прибула з п’ятиденним візитом до головної військово-морської бази Південної Кореї в порту Пусан. Про це 12 жовтня повідомляє Yonhap з посиланням на Міністерство оборони країни.

На початку тижня ударна група авіаносця Рональд Рейган, до складу якої також входить оснащений системою протиракетної оборони Іджис, есмінець Шуп та ще кілька військових кораблів, провела дводенні тристоронні навчання з ВМС Південної Кореї та Японії у Східно-Китайському морі.

Цей візит відбувається на тлі загострення напруженості на Корейському півострові після заяв КНДР про прийняття на озброєння нового підводного човна, здатного нести ядерну зброю, та обіцянки Пхеньяна до кінця жовтня здійснити чергову спробу запустити в космос військовий супутник-шпигун.

Авіаносець США прибув до Південної Кореї, щоб продемонструвати американську підтримку країни у протистоянні з Північною Кореєю.

Востаннє авіаносець Рональд Рейган відвідував Південну Корею у вересні минулого року після тривалої чотирирічної перерви.

Він став другим авіаносцем США, який цього року відвідав країну. Першим у березні в порт Пусан для навчань із ВМС Південної Кореї заходив авіаносець Німіц.

Рональд Рейган - атомний авіаносець типу Німіц ВМС США. Це один із найбільших військових кораблів у світі. Авіаносець названий на честь 40-го президента США Рональда Рейгана. Введений в дію 12 липня 2003 року, Рональд Рейган брав участь у різних військових операціях та навчаннях, включаючи підтримку операцій в Іраку та Афганістані. Він оснащений широким спектром літаків, включаючи винищувачі, літаки-розвідники та гелікоптери.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

12.10.2023 в 18:35
0.0 из 5 // 0 США, Південна Корея, атомний авіаносець
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.