Данія слідом за Швецією завершила розслідування підриву газопроводів «Північний потік»

ATinformМир 26.02.2024 в 15:26338Обсудить
Данія слідом за Швецією завершила розслідування підриву газопроводів «Північний потік»
Фото: Getty Images
У Данії немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи у зв'язку з вибухами на газопроводах

Поліція Копенгагена і служби безпеки та розвідки (PET) Данії завершили розслідування підриву газопроводів "Північний потік". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу поліції Копенгагена.

"У Данії немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи у зв'язку з вибухами на газопроводах "Північний потік 1 і 2", тому поліція Копенгагена ухвалила рішення завершити кримінальне розслідування цих вибухів", - ідеться в повідомленні.

Поліція Копенгагена у співпраці з PET провела розслідування вибухів у вересні 2022 року на газопроводах Nord Stream 1 і 2, які сталися за межами територіальних вод Данії.

"Протягом усього розслідування данська влада співпрацювала з відповідними іноземними партнерами. Проведене розслідування було одночасно складним і всеосяжним", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що в результаті розслідування влада дійшла висновку, що мала місце навмисна диверсія на газопроводах. Однак, на думку слідства, у Данії немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи.

"Тому поліція Копенгагена вирішила завершити кримінальне розслідування вибухів. PET продовжує стежити за розвитком ситуації з погрозами і спільно з іншими відповідними органами вживає заходів, які визнає необхідними для захисту критичної інфраструктури Данії", - ідеться в повідомленні.

"Північні потоки"

"Північний потік-1" і "Північний потік-2", кожен з яких складається з двох труб, були побудовані російським "Газпромом" для перекачування 110 млрд кубометрів природного газу на рік до Німеччини. Водночас "Північний потік-2" так і не було введено в експлуатацію, а "Північний потік-1" зупинив "Газпром" влітку 2022 року.

Три з чотирьох гілок газопроводів було підірвано 26 вересня 2022 року.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

26.02.2024 в 15:26
4.7 из 5 // 3 Швеція, Данія, газопроводи
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.