Дипломатичний скандал. Мексика зупинила відносини з Еквадором через затримання в посольстві

ATinformМир 06.04.2024 в 21:03213Обсудить
Дипломатичний скандал. Мексика зупинила відносини з Еквадором через затримання в посольстві
Фото: Getty Images
Мексика, за словами її президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, планує призупинити дипломатичні відносини з Еквадором.

Поліція Еквадору увірвалася в посольство Мексики, розташоване, в столиці країни, де переховувався колишній віце-президент Еквадору Хорхе Глас, і затримала його. Після цього Мексика зупинила відносини з Еквадором.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg и Reuters.

Мексика, за словами її президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, планує призупинити дипломатичні відносини з Еквадором. Він вже доручив міністру закордонних справ Мексики призупинити дипломатичні відносини з Еквадором, назвавши арешт порушенням міжнародного права та суверенітету Мексики.

Рейд, як пише Bloomberg, стався через кілька годин після того, як Мексика надала політичний притулок Гласу, який перебував у посольстві з грудня через ордер на його арешт від влади Еквадору. Міністерство закордонних справ Мексики також заявило в п’ятницю, що відхиляє посилення присутності агентів еквадорської поліції біля свого посольства та вимагає поважати свій суверенітет.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

06.04.2024 в 21:03
4.7 из 5 // 3 Еквадор, Мексика
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.