Гайкові ключі

ATinformСтатьи 26.10.2022 в 17:35233Обсудить
Гайкові ключі
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Гайковий ключ вважається основним інструментом у ремонті майже будь-якої техніки.

Гайкові ключі – незамінний інструмент у будь-якому ремонті. Такі ключі знадобляться, як у побутових потребах, так і для ремонту автомобіля. Гайковий ключ здатен затягнути та послабити труби, гайки, болти та гвинти. Щоб уникнути пошкодження деталі, слід вибирати гайковий ключ, який відповідає розміру гайки. Для того, щоб вибрати відповідні гайкові ключі необхідно дізнатися про їхні види.

Типи гайкових ключів

гайковий ключВиділяють наступні різновиди:

  • Розвідний гайковий ключ. Він здатний працювати разом з рухомою та нерухомою губками.
  • Рожковий ключ. Такий інструмент купують відразу наборами з різними діаметрами. У таких ключах обидві губки зафіксовані, що скорочує ймовірність їх пошкодження при роботі.
  • Накидний. Цей вид має отвір у вигляді кільця. Завдяки тому, що це кільце замкнуто, скорочується ризик зсуву головки інструменту. Такий ключ підійде для ремонту з великим навантаженням.
  • Комбінований. Судячи з його назви можна зрозуміти, що він складається з двох ключів: ріжкового і накидного.
  • Торцевий ключ. Бувають ситуації, коли необхідно закрутити відразу кілька болтів. У такому разі ідеальною підійде торцевий ключ. До такого інструменту на додаток можна купити набір головок різних розмірів.
  • Шестигранний гайковий ключ. Такий тип відмінно підходить для роботи з гвинтами або болтами, у яких є шестигранний отвір.
  • Газовий ключ. Такий інструмент найчастіше використовується для заміни газового балону або у газовому господарстві.

Сфера використання гайкових ключів

гайкові ключі

Всі ці гайкові ключі потрібні в арсеналі будь-якого справжнього майстра. Вони також знадобляться для термінового ремонту автомобіля. Бувають ситуації, коли неможливо викликати евакуатор чи доїхати до автомобільного сервісу. Комплект гайкових ключів допоможе водієві зробити необхідний терміновий ремонт: замінити колесо або зафіксувати деталі. За допомогою гайкових ключів можна також в побуті відремонтувати меблі або встановити двері.

Гайкові ключі можуть бути виготовлені з наступних матеріалів: інструментальна сталь або сплав хрому та ванадія. Зазвичай покупець обирає хромованадієвий сплав із антикорозійним покриттям, який продовжує його експлуатаційний термін.

Гайковий ключ вважається основним інструментом у ремонті. Необхідно придбати відразу якісний набір гайкових ключів. Купивши один раз такий набір, можна суттєво заощадити на покупці. Найпростіше вибирати відразу цілий набір гайкових ключів з різними діаметрами, адже не завжди можна передбачити, який розмір ключа підійде.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

26.10.2022 в 17:35
0.0 из 5 // 0 гайкові ключі
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.