Ізраїль планує полювати на ватажків ХАМАСу по всьому світу, — ЗМІ

ATinformМир 01.12.2023 в 23:27294Обсудить
Ізраїль планує полювати на ватажків ХАМАСу по всьому світу, — ЗМІ
Фото: Getty Images
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху наказав шпигунським агентствам розробити план ліквідації ватажків ХАМАСу за межами Сектора Газа

Ізраїль планує розпочати полювання на ватажків ХАМАСу по всьому світу після завершення бойових дій на території Сектора Газа. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху наказав шпигунським агентствам розробити план ліквідації ватажків ХАМАСу за межами Сектора Газа, які проживають в Туреччині, Катарі, чи інших країнах.

У 1970-х роках Ізраїль вже розпочинав багаторічну кампанію з ліквідації палестинських терористів, які були причетні до теракту на Олімпійських іграх у Мюнхені.

Дехто закликав Ізраїль негайно ліквідувати лідера ХАМАСу Халеда Мешааля після нападу бойовиків 7 жовтня, втім, якщо це зробити на території Катару чи Туреччини, це могло б ускладнити дипломатичні зусилля зі звільнення заручників. Через це ідея була відкинути.

Зазначається, що Нетаньяху вже натякав на плани ліквідовувати ватажків ХАМАСу по усьому світу під час звернення в листопаді, що викликало гнів серед тих, хто вважає за необхідне тримати такі плани в таємниці.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

01.12.2023 в 23:27
5.0 из 5 // 1 хамас, ізраїль
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.