Ізраїль збільшить кількість маршрутів в сектор Газа для гуманітарної допомоги

ATinformМир 05.04.2024 в 21:14228Обсудить
Ізраїль збільшить кількість маршрутів в сектор Газа для гуманітарної допомоги
Фото: Getty Images
Ізраїльські чиновники також заявили, що планують збільшити кількість допомоги з Йорданії

Влада Ізраїлю оголосила про відкриття нових маршрутів для гуманітарних постачань у сектор Газа на тлі попереджень президента США Джо Байдена. Про це повідомляє РБК-Україна посиланням на SkyNews.

Зазначається, що контрольно-пропускний пункт в'їзду в північні райони Сектору Газа буде відкрито вперше з моменту нападу ХАМАС 7 жовтня, а допомогу тимчасово буде дозволено доставляти через порт "Ашдод".

Ізраїльські чиновники також заявили, що планують збільшити кількість допомоги з Йорданії, що надходить через КПП "Керем-Шалом".

"Збільшення допомоги дозволить запобігти гуманітарній кризі і є необхідним для забезпечення продовження бойових дій і досягнення цілей війни", - заявив представник ізраїльського уряду.

Заклик Байдена

Як зауважують у виданні, вчора президент США Джо Байден закликав прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху негайно впустити в сектор Газа більше вантажівок з гуманітарною допомогою.

Він наголосив, що майбутня підтримка США війни Ізраїлю в Газі залежить від швидкої реалізації нових кроків для захисту цивільного населення і гуманітарних працівників.

"Він чітко вказав на необхідність того, щоб Ізраїль оголосив і здійснив низку конкретних, конкретних і вимірюваних кроків, спрямованих на захист цивільного населення, гуманітарні страждання і безпеку працівників гуманітарних організацій", - йдеться в заяві Білого дому, опублікованій після розмови лідерів.

Варто зауважити, що напередодні Кабінет безпеки Ізраїлю схвалив відкриття контрольно-пропускного пункту "Ерез" між Ізраїлем і північною частиною сектора Газа вперше після атаки ХАМАС 7 жовтня.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

05.04.2024 в 21:14
5.0 из 5 // 1 ізраїль, сектор газа
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.