Як обрати гіпсокартон: поради покупцям

ATinformСтатьи 03.12.2023 в 00:14579Обсудить
Як обрати гіпсокартон: поради покупцям
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Перед тим як вибрати та придбати гіпсокартонний лист, варто визначитися з вологостійкістю.

Одним з найбільш популярних матеріалів, що часто використовуються в будівництві для створення перегородок, для облицювання стін, для обшивки стель, вважається гіпсокартон. Сьогодні можна купити гіпсокартон в Фенікс Центр, попередньо визначившись з основними властивостями та призначенням продукції.

Основні види

Сьогодні можна придбати такі види гіпсокартону:

  1. Гіпсокартонний лист включає осердя з гіпсу, а також кілька шарів армуючого щільного картону. Такий матеріал підходить для вирівнювання стін, стелі та для проведення інших заходів.
  2. Гіпсофібровий лист відрізняється від стандартного виду наявністю скловолокнистого армуючого шару. Завдяки цьому лист виходить більш гнучким. Такий матеріал застосовують для створення криволінійних елементів.
  3. Гіпсоволокнистий лист виділяється однорідною структурою. Такі листи мають щільнішу структуру, підвищений рівень міцності та надійності.

Щоб зробити вибір на користь привабливого варіанту, варто визначитися з основними параметрами та характеристиками. А також для монтажу варто разом з цим матеріалом придбати профілі для гіпсокартону https://fenixcentr.com.ua/ua/otdelochnye-materialy/profil-dlya-gipsokartona/ через сайт бази будматеріалів у Харкові з доставкою для проведення відповідних робіт.

Як обрати гіпсокартон: поради покупцям

Які характеристики важливо врахувати, купуючи гіпсокартон

Перед тим як вибрати та придбати гіпсокартонний лист, варто визначитися з вологостійкістю. Це особливо важливо, якщо матеріал використовуватиметься в умовах підвищеної вологості. Відмінна риса вологостійкого гіпсокартону – синє забарвлення. До складу деяких гіпсокартонних листів входять компоненти, що підвищують стійкість до дії відкритого вогню, а також температури. Листи, що відрізняються вогнестійкістю, використовують у тих приміщеннях, в яких встановлено безліч видів електроустаткування.

Щоб вибрати потрібний вид гіпсокартону, варто правильно визначати товщину матеріалу. Щоб зробити це було простіше, потрібно вирішити, для яких цілей використовуватиметься лист гіпсокартону.

Якщо планується створення аркових конструкцій, оформлення виступів, краще використовувати арковий гіпсокартон, товщина якого становить близько 6,5 мм. Оскільки він відрізняється невеликою вагою, з нею простіше працювати.

Для оформлення стелі необхідно вибирати відповідний вид гіпсокартону. Його товщина складає 9,5 мм. Щоб оформити стіни, встановити перегородки або виконати інші маніпуляції, використовують гіпсокартонні стінові листи, товщина яких становить 12,5 мм і більше. Щоб працювати з ними, потрібно підготувати відповідний інструмент.

Щоб скористатися всіма перевагами гіпсокартонних листів, варто правильно визначати основні параметри.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

03.12.2023 в 00:14
4.3 из 5 // 6 ремонт, будівницство, гіпсокартон
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.