Як обрати оптимальну поліетиленову плівку для пакування товару

ATinformСтатьи 25.04.2023 в 16:371078Обсудить
Як обрати оптимальну поліетиленову плівку для пакування товару
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Перед використанням поліетиленової плівки, необхідно ознайомитися з якістю сировини. Різні види плівок мають різний набір переваг та особливостей.

Плівка поліетиленова — універсальний матеріал, який використовується для пакування різних видів товарів. У процесі виробництва застосовують виключно первинну сировину, що дозволяє створити міцний і водночас легкий матеріал для різних сфер діяльності.

Завдяки застосуванню методу екструзії з подальшою процедурою пневматичного розтягування вдасться досягти найвищих показників щільності, що позитивно впливає на зносостійкість та практичність плівки. Найчастіше такі плівки застосовуються при створенні:

  • палетних упаковок;
  • поліетиленових пакетів;
  • плівок для ремонтних, будівельних видів робіт;
  • плівкових укриттів для сільського господарства (наприклад, теплиці) та інше.

Варто зазаначити, шо плівка відноситься до списку відносно недорогих пакувальних матеріалів.

Популярні різновиди пакувальних поліетиленових плівок

Виходячи з основних властивостей плівки, характеристик та інших переваг, відзначають три основні види:

  1. Стандартна чи звичайна плівка. Показники щільності цього матеріалу варіюються в межах 10-200 м2. Як правило, дана продукція випускається у продаж у трьох основних варіантах: рукав, полотно та напіврукав. Ширина варіюється від 1000 до 3000 мм.
  2. Світлостабілізована плівка. Головна відмінність такої плівки полягає у використанні спеціальних світлостабілізаторів в основі складу. Завдяки даному технологічному рішенню, вдасться збільшити початкові показники стійкості матеріалу до негативного впливу УФ-променів. Найчастіше такі види плівок експлуатуються для парників та теплиць.
  3. Кольорова поліетиленова плівка. У процесі виробництва застосовують високоякісну сировину, до основи якої додають відповідні стабілізатори, всілякі барвники. Замовник зможе обрати підходящий колір.

Щоб не заплутатися у величезній різноманітності, необхідно проконсультуватися з компанією-виробником, який допоможе швидко визначитися з відповідним варіантом експлуатації.

Яку плівку краще обрати для упаковки?

плівка поліетиленова

Якісна поліетиленова плівка, ціна якої залежить від набору технічних характеристик, має бути підібрана з урахуванням основних параметрів товару, який потрібно запакувати. Представлений матеріал гарантує дбайливе ставлення до різних товарів, дозволяючи зберігати їх цілісність та безпеку. У принципі плівку можна використовувати для упаковки всіляких продуктів, виробів, а особливо габаритних, але не дуже крихких.

Це стосується й технічної плівки, яка виготовляється із застосуванням вторинної сировини (перероблені продукти поліетилену).

Повітряно-бульбашкова плівка — незамінне рішення для крихких видів товару. Її структура дозволяє легко гасити різні вібрації, допомагаючи зберігати цілісність посуду в процесі транспортування, деталей для комп'ютерної техніки, мобільних телефонів та інше. Тому при виборі варто врахувати всі особливості товару, який потребує упаковки.

Плівка поліетиленова пакувальна: головні переваги

Перед тим, як обрати та купити поліетиленову плівку, необхідно ознайомитися з якістю сировини, що використовується. Різні види плівок відрізняються наступним набором важливих переваг:

  • Оптимальні показники міцності (міцність на розрив).
  • Ефективний захист різних товарів від негативного впливу вологи та інших зовнішніх факторів.
  • Гарантія зручного транспортування товарів на різні відстані.

При цьому плівка поліетиленова характеризується естетичним виглядом та рівномірною товщиною.

Багато її видів активно застосовуються у харчовій промисловості для пакування продуктів харчування. Якісна прозора плівка не повинна мати жодних жовтих плям, темних вкраплень, неприємного запаху хімії.

поліетиленова плівка

Таким чином, при виборі плівки слід пам'ятати кілька базових параметрів:

  1. Товщина.
  2. Ширина.
  3. Колір.
  4. Склад.
  5. Особливості товарів, для упаковки яких необхідно використовувати поліетиленову продукцію.

Завдяки ретельно підібраним характеристикам плівки вдасться обрати продукцію, яка прослужить досить довго. При цьому будуть збережені основні властивості товарів, їх товарний вигляд у процесі зберігання, продажу, перевезення та інше.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

25.04.2023 в 16:37
4.8 из 5 // 5 пакування, плівка, плівка поліетиленова
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.