Як швидко навчитись малювати на планшеті

ATinformСтатьи 17.12.2023 в 19:22545Обсудить
Як швидко навчитись малювати на планшеті
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб успішно використовувати планшет для малювання, слід попередньо ознайомитись із деякими тонкощами.

На даний момент особливою популярністю користуються саме цифрові малюнки. Щоб вивчити особливості процесу малювання, можна використати графічний планшет, який буде корисно освоїти не лише для художників, а й для дизайнерів.

Як правильно обрати техніку

Фахівці відзначають, що спочатку потрібно вибрати планшет для дизайнера, а також ознайомитись з особливостями. Так, в даний момент є певні програми, за допомогою яких можна вивчити всі тонкощі та особливості. Наприклад, можна малювати лінії, деякі прості візерунки. Ще одна важлива умова – це правильне визначення чутливості пера. Для цього можна вносити зміни безпосередньо в графічному редакторі або в програмі, яка представлена виробником. Надалі перо можна застосовувати як комп'ютерну мишку.

Щоб ефективно використати графічний планшет, фахівці рекомендують вивчити корисні матеріали, що надає COMFY Блог та малювати пошарово. Працювати із шарами нескладно. Але при цьому надалі можна вносити зміни, коригувати щось та додавати відповідні елементи.

Особливості малювання на графічному планшеті

Щоб успішно використовувати планшет для малювання, слід попередньо ознайомитись із деякими тонкощами. Спочатку слід вивчити особливості планшета, а також звикнути до роботи з ним. Для цього потрібно взяти малюнок, який був підготовлений природним чином. Його слід сфотографувати. Важливо робити це тим, щоб не було спотворень. Після цього його слід відкрити за допомогою програми. В результаті, на графічному планшеті відобразиться малюнок із шарами.

Для того, щоб малюнок став більш привабливим, слід формувати шари: 

  • Спочатку потрібно змінити кількість пікселів, щоб підвищити якість малюнка.
  • Наступний крок – це зменшення прозорості. Для цього потрібно обережно обвести всі фото.
  • Після того, як буде створено окантування, можна розфарбувати підготовлений малюнок.

При цьому той малюнок, що знаходиться на нижньому шарі, можна приховати. Наносити відтінок потрібно акуратно з огляду на особливості малюнка.

Починати слід із найпростіших елементів. Наприклад, можна намалювати силует руки або будівлю. При цьому важливо створювати силуети пошарово. Працювати з прямими лініями простіше, тому ці процеси можна виконувати на початковому етапі. На наступному етапі можна переходити до малювання фруктів. Так як яблука та банани містять безліч неправильних форм, а також кривих ліній, жодних проблем із координацією рук, а також очей не буде через час.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

17.12.2023 в 19:22
5.0 из 5 // 2 планшет для дизайнера, планшет для малювання, графічний планшет, планшет
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.