Як вибрати самокат для дитини: 3 поради батькам

ATinformСтатьи 24.05.2023 в 10:01650Обсудить
Як вибрати самокат для дитини: 3 поради батькам
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Щоб зробити правильний вибір та придбати дійсно якісну та довговічну річ, треба розумітися на конструкції самокату. Читайте подробиці у статті.

Самокат — улюблена іграшка для багатьох дітей. Це один із перших різновидів персонального транспорту, яким дитина здатна керувати самостійно.

Самокати досить безпечні, щоб на них могли їздити навіть дворічні малюки. Моделі для найменших користувачів оснащено ручкою батьківського контролю. Як вибрати пристрій для розваг дитини — дізнайтеся у нашій статті.

1. Особливості конструкції

самокати

Щоб зробити правильний вибір та придбати дійсно якісну та довговічну річ, треба розумітися на конструкції транспортного засобу. Стандартний дитячий самокат складається з таких частин:

  1. Кермо, стійка. Є моделі з можливістю регулювання висоти керма. Якщо ви не плануєте міняти транспорт щороку, краще придбати пристрій із регулюванням.
  2. Грипсові ручки. Виробники роблять грипси для дитячих самокатів такими, щоб дитині було зручно тримати кермо маленькими долоньками. Комфортний хват знижує ризик втрати управління та падіння. Грипси бувають з піни або гуми. Гума — більш довговічний варіант.
  3. Дека. Так називають платформу транспортного засобу. У дитячих моделей дека має бути широкою й обовʼязково оснащеною протиковзним покриттям або рельєфною поверхнею для кращого зчеплення. Рекомендуємо купувати самокат в Алло з ширшою декою, вона більш стійка.
  4. Колеса. Вони мають бути досить великими, щоб забезпечити прохідні якості. Серед матеріалів краще вибирати гуму: вона зносостійка та добре амортизує. Більш дешеві пластикові колеса видають неприємний звук під час їзди та швидко зношуються.
  5. Гальма. На дитячому самокаті обовʼязково має бути встановлена якісна гальмівна система.

2. Як визначитися з розмірами

Деякі виробники самі поділяють свої вироби на вікові категорії. Але це дуже приблизна класифікація, адже кожна дитина розвивається індивідуально.

Є дуже проста формула визначення. Батькам потрібно взяти рулетку та виміряти відстань від підлоги до ліктя дитини. До цієї величини додають 10 см, це й буде оптимальна висота керма.

Непогано, якщо перед купівлею ваша дитина зробить тест-драйв. Під час їзди лікті мають бути зігнутими під кутом 90 градусів. Якщо кермо розташовано надто низько, малюк буде змушений сутулитися.

3. Моделі для різного віку

самокати для дітей

Транспорт для малечі віком від року до двох має бути максимально безпечним. У моделей для цього віку широка дека з сидінням. В 1–2 роки малюк ще не дуже вправний, тому його катають батьки, керуючи самокатом за допомогою спеціальної ручки.

У 2-4 роки дитина більш самостійна та набагато краще тримає рівновагу. Моделі для цього віку вже не оснащують батьківською ручкою, але зазвичай вони мають 3 колеса для більшої стабільності.

У 4-7 років можна переходити до двоколісних пристроїв. Вибираючи модель, звертайте увагу на матеріал корпусу та якість збірки. Самокати з алюмінієвим корпусом легкі, їх можна підіймати на верхні поверхи без ліфта. Сталеві конструкції важчі, проте міцніші.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

24.05.2023 в 10:01
5.0 из 5 // 1 самокат, самокат для дитини
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.