Як виконати реєстрацію торгової марки за кордоном

ATinformСтатьи 09.06.2023 в 00:28542Обсудить
Як виконати реєстрацію торгової марки за кордоном
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб зрозуміти, як проводиться міжнародна реєстрація торгових марок за кордоном, і вберегти себе від помилок, треба ретельно вивчити це питання.

Сьогодні багато наших співвітчизників бажає спробувати свої сили у веденні власного бізнесу за кордоном. Перед тим як розпочати реєстрацію торгового знака, потрібно ознайомитися з юрисдикцією обраної держави, а також з певними особливостями. Щоб зрозуміти, як проводиться міжнародна реєстрація торгових марок за кордоном на https://zkg.ua, і вберегти себе від помилок, треба ретельно вивчити це питання.

Як правильно оформляти торговельний знак?

Щоб досягти бажаного результату без перешкод, діяти варто з розумінням деталей. Фахівці підготували кілька ефективних сценаріїв:

  1. Можна оформити звернення та подати його до відповідної патентної організації.
  2. Можна скористатися відповідною процедурою Мадридської угоди та протоколу.

Щоб оформити відповідним чином звернення, потрібно попередньо підготувати документацію, яка може знадобитися. Що саме входить в цей пакет, треба уточнювати в конкретному бюро патентів. Від того, як швидко буде підготовлено пакет документів, залежить і результат.

Чим приваблива міжнародна реєстрація?

Найчастіше оціночний період поданих документів займає від 6 до 8 місяців. Протягом встановленого терміну оцінка відбувається лише попередня. На цьому етапі людині не потрібно детально вивчати існуюче патентне законодавство.

У деяких випадках є можливість провести процедуру "націоналізації". При цьому проводити захід можна у кожній державі. Фахівці зазначають, що до переліку можна вносити чималу кількість послуг, а також товарів. Але є й такі держави, в яких такі дії не можна виконувати. Цю інформацію потрібно отримати заздалегідь, щоб не мати проблем та не гаяти дарма час.

Як виконати реєстрацію торгової марки за кордоном

Терміни проведення реєстрації та ціни

У процесі подання документів для реєстрації торгової марки необхідно обов'язково внести оплату певних зборів. Для того, щоб здійснювати оплату, потрібно підготувати певну суму у швейцарських франках. Слід розуміти, що оплата цього збору здійснюється у будь-якому разі, має товарний знак кольорове або монохромне оформлення.

Якщо ж бізнесмен планує запровадити ще один товарний клас, то за це потрібно додатково заплатити.

Якщо процедуру реєстрації буде успішно пройдено, то обов'язково в реєстр вносять певні дані. Заповнюється електронна база. На підставі проведених досліджень та аналізу видається сертифікат. До нього вносять не лише номер міжнародної заявки, а й дату, коли буде подано запит. Крім цього, зазначається і перелік країн, у яких проходитиме реєстрація.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

09.06.2023 в 00:28
0.0 из 5 // 0 міжнародна реєстрація торгових маро
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.