Які проблеми вирішує адвокат з сімейного права

ATinformСтатьи Вчера в 19:5292Обсудить
Які проблеми вирішує адвокат з сімейного права
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Послуги сімейного адвоката можуть знадобитися у будь-якій ситуації, пов'язаній з питаннями майна, опіки, аліментів та ін.

Усі питання, що стосуються відносин між родичами, вирішує юрист із сімейного права. В ідеалі сімейний адвокат має бути у кожної сім'ї, щоб вести всі документальні справи та вирішувати майнові питання. Але в Україні поки що така практика не утвердилася, і до фахівців даного профілю звертаються за потребою і при виникненні конфліктних ситуацій.

В яких ситуаціях потрібен юрист з сімейного права

Мешканці Тернополя можуть за посиланням https://www.simeinyi-advokat.com.ua/lawyer/ternopil звернутися до сімейного адвоката Олександра Малика. Його допомога потрібна частіше, ніж можна було б подумати:

  • при оформленні шлюбного договору чи дарчої;
  • при розлученні;
  • при усиновленні дітей;
  • за позбавлення батьківських прав;
  • під час вирішення питання батьківства;
  • під час вирішення питань аліментів.

Досвідчений юрист знає закони, може говорити без емоцій, оцінювати об'єктивно ситуацію. Адвокат із сімейного права, який займається цими питаннями довгий час, вже заздалегідь знає тонкощі та деталі, які можуть виникнути у судовому процесі. Він зможе швидко визначити сильні та слабкі сторони вимог двох сторін.

До того ж сімейні суперечки в суді часто можуть бути дуже тривалими, і набагато простіше найняти спеціаліста, який заощадить час.

Основні послуги юриста у сімейних справах

У практиці сучасного юриста у сімейних справах оригінальні справи та надто заплутані ситуації трапляються не так часто. Основу роботи сімейного адвоката складають типові питання, стандартні ситуації, які за наявності досвіду він може вирішувати максимально швидко.

Які проблеми вирішує адвокат з сімейного права

Найбільш потрібні послуги юриста у сімейних справах:

  • шлюборозлучні процеси. Розірвання шлюбу часто проходить із конфліктами, основою яких стають діти та гроші, саме ці суперечки та допомагає вирішити фахівець;
  • поділ майна. Ділити спадщину чи спільно нажите майно людям доводиться часто, і не завжди учасники заходу готові добровільно віддати частку, на яку вони претендують;
  • відмова від виплати аліментів. За допомогою адвоката можна стягнути з батька-боржника кошти, довести наявність у нього прихованих доходів та визначити найзручніший формат виплат коштів на виховання дитини;
  • позбавлення батьківських прав. З таким запитом до юриста можуть звернутися не лише члени сім'ї, а й усі, кому стало відомо про порушення прав конкретної дитини.

Перед проведенням будь-яких офіційних угод із членами сім'ї краще заздалегідь звернутися до професіонала. Юрист оцінить грамотність укладеного шлюбного контракту, договору, перевірить, чи немає небезпеки для інтересів клієнта за будь-яких угод між родичами.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

Вчера в 19:52
0.0 из 5 // 0 Юридичні послуги, сімейний адвокат, сімейне право
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.