Китай посилює війну в «сірій зоні», щоб виснажити Тайвань

ATinformМир 07.03.2024 в 11:27302Обсудить
Китай посилює війну в «сірій зоні», щоб виснажити Тайвань
Фото: Getty Images
У випадку конфлікту Китай спробує швидко захопити Тайвань і запобігти зовнішньому втручанню

Китай активізував військові дії проти Тайваню в "сірій зоні", насичуючи райони навколо острова повітряними кулями, безпілотниками та цивільними суднами. Таким чином Пекін намагається виснажити противника напередодні потенційної відкритої війни. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Агентство посилається на доповідь Міноборони Тайваню, в якій наголошується, що Пекін використовує так звану "війну в сірій зоні" з використанням нерегулярної тактики, щоб виснажити противника, не вдаючись до відкритого бою.

Зокрема, в документі повідомляється, що Китай почав застосовувати тактику "багатофронтової насиченої сірої зони" для переслідування Тайваню, включно з посиленим патрулюванням кораблів і літаків.

"Китай спробував збільшити навантаження на наші військово-морські та військово-повітряні сили і приховати існування серединної лінії в протоці", - наголошується у доповіді, маючи на увазі неофіційний кордон між двома сторонами, який китайські війська почали регулярно перетинати в останні роки. Також Китай використовує дослідницькі та військові судна, щоб "замаскувати військову діяльність під цивільну".

З метою протистояння китайським загрозам, Міноборони Тайваню повідомило про роботу над заходами зі "збереження" своїх військ на випадок війни, підвищуючи стійкість своєї інфраструктури і проводячи навчання, щоб забезпечити виживання тайванських військ у затяжному конфлікті. Також оборонне відомство запасається зброєю і паливом, щоб витримати тривалу війну з Китаєм.

У випадку конфлікту Китай спробує швидко захопити Тайвань і запобігти зовнішньому втручанню, додали у міністерстві. Щоб ускладнити ситуацію, Тайбей працює над диверсифікацією своїх командних систем і впровадженням мобільнішої та далекобійнішої зброї, а також штучного інтелекту, водночас зміцнюючи "зв'язки" з демократичними союзниками, включно зі США.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

07.03.2024 в 11:27
4.0 из 5 // 1 Китай, тайвань
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.