Коли потрібно міняти свічки запалювання

ATinformТехно 16.07.2023 в 00:501490Обсудить
Коли потрібно міняти свічки запалювання
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
У більшості випадків свічки запалення виходять з ладу тому, що автомобіль заправляється неякісним паливом.

Свічка запалювання – один з елементів, що впливає на працездатність паливної системи. Від того, в якому стані свічки запалювання, залежить і те, наскільки комфортно буде користуватися автомобілем.

З якою періодичністю слід виконувати заміну свічок запалювання

Більшість виробників рекомендують робити заміну свічок запалювання кожні 30-35 тисяч кілометрів. За такого підходу можна буде оптимізувати роботу як паливної системи, так і силового агрегату. Для того щоб контролювати стан автомобіля, окремих механізмів, а також забезпечувати їхню нормальну роботу, необхідно виконувати кілька рекомендацій:

  1. Щоб здійснювати оцінку стану свічок запалювання, потрібно витягувати їх та оглядати кожні 5000-6000 км.
  2. Перевірку свічок слід проводити й у випадку, якщо людина експлуатувала автомобіль в особливо складних умовах.
  3. У зимовий період потреба у заміні даних витратних матеріалів виникає частіше. Адже навантаження на двигун та на паливну систему збільшується.

У більшості випадків свічки запалення виходять з ладу тому, що автомобіль заправляється неякісним паливом, до складу якого входять домішки та присадки. Оцінювати стан свічок запалювання автомобіліст може і власними силами. Для цього потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд, наявність пошкоджень.

Коли потрібно міняти свічки запалювання

Як своєчасно виявити проблеми

Щоб встановити, коли потрібно здійснювати заміну свічок запалювання, які додаткові ремонтні заходи слід провести, потрібно звертати увагу на кілька моментів:

  • Наявність сажі. Свідчить про те, що настав час міняти повітряний фільтр. Якщо нічого не робити, то через це можуть бути проблеми із запуском двигуна.
  • Наявність олійного нальоту. Воно може бути спровоковано, якщо поршневі кільця стали непридатними. Це негативно вплине на іскроутворення. Для виправлення ситуації потрібно очистити свічки та провести ремонт.
  • Наявність фероцену. Наліт помаранчевого кольору може утворитися за умови активної експлуатації автомобіля в особливо складних умовах. За його наявності можуть бути складнощі з отриманням іскри. Вирішити цю проблему можна, якщо зробити заміну свічок запалювання.
  • Наявність свинцю. Відбувається це, як правило, якщо до складу палива входить свинець. При сильному навантаженні поверхні утворюється своєрідний наліт. Вирішити цю проблему можна, якщо зробити заміну свічок. Жодні інші дії результату не принесуть.

Щоб оптимізувати роботу паливної системи, двигуна необхідно правильно вибирати паливо, оцінювати стан витратних матеріалів та основних елементів.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

16.07.2023 в 00:50
5.0 из 5 // 7 авто, свічки запалювання
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.