Мальта очолить ОБСЕ в 2024 році

ATinformМир 27.11.2023 в 21:37304Обсудить
Мальта очолить ОБСЕ в 2024 році
Фото: ОБСЄ
Мальта стала компромісним варіантом на тлі блокування кандидатури Естонії Росією та Білоруссю.

Мальта перейняла головування в ОБСЄ у 2024 році. Відповідне рішення мають офіційно схвалити під час зустрічі глав МЗС у столиці Північної Македонії 30 листопада - 1 грудня. Про це повідомив  чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі в соцмережі X

"Важливі рішення, що відкривають шлях до консенсусу щодо головування в ОБСЄ у 2024 році, мають бути затверджені на Раді міністрів під час 30-го засідання міністерської ради у Скоп'є. Дякую Мальті за готовність взяти на себе цю критично важливу роль і всім колегам за вашу гнучкість і підтримку", - зазначається в його повідомленні.

Рішення стосовно схвалення Мальти як компромісної кандидатури прийнято під час засідання Постійної ради у понеділок вранці у Відні, повідомляє Укрінформ. Далі це рішення ще має бути затверджено Радою міністрів закордонних справ ОБСЄ під час засідання в Скоп’є.

Рада міністрів закордонних справ – центральний директивний і керівний орган Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Вона є підсумковим заходом ОБСЄ високого рівня, який має на меті здійснити огляд діяльності Організації за рік та визначити стратегічні орієнтири на наступний рік.

Як відомо, Росія з Білоруссю наклали вето на затвердження кандидатури Естонії як наступного Головування ОБСЄ в 2024 році. 

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

27.11.2023 в 21:37
5.0 из 5 // 1 Мальта, ОБСЕ
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.