Михайлику потрібна допомога: Не дамо проблемам рости разом із хлопчиком

ATinformСтатьи 27.05.2020 в 11:122054Обсудить
Михайлику потрібна допомога: Не дамо проблемам рости разом із хлопчиком
Грязнов Михайло / Фото: pomogaem.com.ua
У Михайлика рідкісне захворювання, він переніс уже 11 операцій, а в червні й вересні потрібно провести ще дві.
"Мамо, ми такі дивні. Їдемо в консерваторію, а дорогою МРТ робимо", – це слова десятирічного Михайлика. Між консерваторією та лікарнями проходить все його життя. Талановитий хлопчик грає на фортепіано й співає в хорі. А поки він стоїть під час виконання композиції, мама молиться, щоб йому не стало погано й він не впав. У Михайлика рідкісне захворювання, він переніс уже 11 операцій, а в червні й вересні потрібно провести ще дві. Для найближчої операції в Німеччині потрібно знайти 483 330 грн.

Більш детальну інформацію та документацію про хворобу хлопчика можна знайти на сайті благодійної біржі УББ. Також на сайті ви можете допомогти Михайлику фінансово.

10 років тому з'явився на світ маленький Міша – і з першого дня пліч-о-пліч із материнським щастям йшла величезна тривога. Вся ліва ніжка Мишка була покрита синьою сіткою судин. Піднімати медичні довідники довелося не тільки лікарям, а й мамі – захворювання було дуже рідкісним. Діагноз уточнювався, змінювався й зараз у Мішиних виписках зазначено: лімфогемангіоматозна венозна мальформація лівої ноги, спини й заочеревинного простору. Вени в цих областях постійно розростаються, сплітаються, поєднуються. Зрештою, коли дитина стоїть, у ніжці опиняється величезна кількість крові, в цей час мозок, серце, печінка забезпечуються недостатньо. Міша живе з тромбозом, порушенням згортання крові, дисплазією стегнової та великої гомілкової кістки.

Але найстрашніший процес, який зараз відбувається, – це руйнування колінного суглоба. З порожнини коліна судини проросли в хрящову тканину. Потрібно оперувати коліно, щоби врятувати суглоб. Але хірургічне втручання загрожує такою серйозною крововтратою, що спочатку потрібно видалити частину судинних кластерів. Українські хірурги не мають досвіду роботи з такими патологіями, тому Михайликом, як і раніше, займуться лікарі Університетської клініки міста Хаале (Німеччина). Операцію на судинах проведуть у червні, операцію на коліні – у вересні.

Мишко любить спорт, рветься до школи, попри погане самопочуття. Але справжня його любов – це музика. Він навчається в музичній школі у Дніпровській консерваторії, обожнює своїх педагогів і колектив. Вдома самостійно розучує композиції, шукає нові ноти й займається музикою з такою пристрастю, яку нечасто зустрінеш у десятирічного хлопчика. І страшенно засмучується, коли плани доводиться скасовувати: іноді Міша просто не може ні стояти, ні ходити, ні сидіти, доводиться цілий день лежати з піднятою ніжкою й терпіти біль.

Хлопчику дуже важко переносити бездіяльність, він відмовляється користуватися тростиною, просить батьків дати йому трошки самостійності й свободи. Мама залишає Мішу в школі, йде, а незабаром їй телефонують: Міші стало погано, зблід, лежить. І компресійна білизна, яку постійно носить дитина, не рятує від болю й слабкості.

Дуже велика частина бюджету сім'ї йде на препарати, обстеження, реабілітація. Комплект компресійної білизни восени обійшовся в 890 доларів. Але зібрати 17 901 євро на операцію їм у будь-якому разі не під силу. Давайте допоможемо Міші зберегти здатність самостійно пересуватися!

ПІБ: Грязнов Михайло Дмитрович, 15.01.2010 р.
Місто: Дніпро
Діагноз: лімфангіоматозна венозна мальформація лівої кінцівки, хронічна венозна недостатність, рецидивний тромбофлебіт
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

27.05.2020 в 11:12
5.0 из 5 // 1 діти, допомога
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.