Надійний парогенератор для професійних задач

ATinformСтатьи 04.09.2023 в 12:29745Обсудить
Надійний парогенератор для професійних задач
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Дізнайтеся про роль парогенератора у промислових та швейних виробництвах. Як вибрати модель, враховуючи продуктивність, режими та інші аспекти.

Парогенератор належить до тієї категорії обладнання, яке має бути на будь-якому швейному виробництві. Це вузькоспеціалізований агрегат, за допомогою якого можна розгладити не тільки щільні тканини, а й складні елементи на готових виробах.

Особливості парогенератора

Основним параметром цього обладнання вважається продуктивність. Чим цей показник вищий, тим більше шарів матеріалу можна розгладити за один прохід. Парогенератор професійний обов'язково використовується для розгладження вихідного матеріалу, оскільки без цього не можна розпочати розкроювальні роботи.

Парогенератор SILTER SPR/MN 2035Сучасні пристрої забезпечують можливість обробки матеріалу у двох положеннях.

  1. Горизонтальне.
  2. Вертикальна.

Моделі останніх років відрізняються порівняно меншими габаритами. Завдяки цьому вони не займають багато місця у виробничому приміщенні та можуть бути без зайвих зусиль переміщені. У процесі роботи агрегат генерує суху пару з високою температурою. Це не тільки дозволяє обробляти тканину без ризику її пошкодження, а й забезпечує стерилізацію. Тобто додатково знищуються всі небезпечні бактерії та мікроорганізми.

Найнадійніші моделі оснащуються спеціальними системами, які захищають нагрівальну частину від утворення накипу. Завдяки цьому забезпечується тривалий термін експлуатації.

Принцип роботи пристрою досить простий. Генератор з'єднаний із праскою за допомогою трубки. Резервуар наповнюється водою, що нагрівається до температури +160 °C. В результаті вона перетворюється на суху пару. Під впливом тиску пара надходить у підошву, а вже з неї — безпосередньо на оброблюваний матеріал. Великий рівень тиску і висока температура дозволяють розгладити й дуже м'яті матеріали.

Як вибрати надійну модель

Асортимент парогенераторів зараз дуже великий, тому у питанні вибору найкраще орієнтуватися на власні потреби. Щоб придбати якісний товар, важливо користуватися послугами перевірених постачальників та сайтів. Наприклад таких, як soliy.com.ua.

Парогенератор SILTER 2020 РМФахівці рекомендують звертати увагу на матеріал для виготовлення підошви праски. Їх існує кілька:

  • тефлон;
  • кераміка;
  • нержавіюча сталь;
  • металокераміка.

Одними з найкращих вважаються тефлонові підошви, оскільки з їх використанням виключається можливість псування матеріалу (навіть у разі тривалого температурного впливу).

Щодо потужності, то в різних моделях вона може бути в межах 800-3100 кВт. Якщо плануються великі обсяги роботи, слід обирати пристрій потужністю щонайменше 1800 кВт.

Резервуар повинен вміщувати не менше 2 літрів води. Інакше доливати воду доведеться надто часто. Надійний агрегат має кілька режимів роботи, щоб оптимально обробляти різні види тканин. Подача пари може також мати кілька налаштувань. Наприклад, «ударним» способом або у вертикальному напрямку. Важливим критерієм є швидкість пароутворення. У потужних моделях вода нагрівається за кілька хвилин, що скорочує час простоїв.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

04.09.2023 в 12:29
5.0 из 5 // 2 парогенератор
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.