Навіщо використовують інсектициди та як вони діють

ATinformСтатьи 16.06.2024 в 15:33276Обсудить
Навіщо використовують інсектициди та як вони діють
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Препарати для боротьби зі шкідниками бувають вузькоспрямованими та універсальними.

Фермерам у процесі вирощування врожаю доводиться стикатися з великою кількістю негативних факторів, серед яких не останнє місце посідають шкідники-комахи. Для того, щоб захистити від них рослини, фермерські господарства використовують інсектициди, ознайомитися з асортиментом яких пропонує спеціалізований інтернет-магазин https://www.ukravit.ua/insektitsidi/ у будь-який час.

Які види інсектицидів пропонують сучасні виробники

Основною є класифікація за механізмом впливу на комах:

  • системні. Вони проникають у внутрішні тканини рослини через листя та коріння, а потім опосередковано впливають на шкідників, що труяться поступово;
  • контактні. Як тільки комахи вирішують скуштувати листя, це їх отруює і призводить до їх загибелі;
  • кишкові. Коли комаха з'їдає частину культури, разом з нею до його травної системи потрапляє отрута і вона їх вбиває;
  • дихальні. Такі препарати називаються фумігантами та розпорошуються вони навколо рослини. Отрутохімікат потрапляє в організм шкідника через дихальні шляхи, що також призводить до отруєння організму.

Препарати для боротьби зі шкідниками також бувають вузькоспрямованими та універсальними. Простіше кажучи, вони дозволяють боротися відразу з усіма шкідливими комахами або лише з якоюсь однією групою. Як правило, вузькоспрямовані використовуються для того, щоб не завдати шкоди таким корисним комахам-запилювачам, як метелики або бджоли. Високотоксичні речовини не використовуються на полях, тільки для обробки сховищ, для відкритого повітря підходять препарати з 3 або 4 класом небезпеки.

Навіщо використовують інсектициди та як вони діють

Як обрати правильний препарат

Для того, щоб правильно вибрати інсектицид, слід враховувати низку факторів. Наприклад, тип культури, яка вирощується та на якій стадії дозрівання вона знаходиться. Також важливо і те, з яким різновидом комах доведеться боротися. Також варто зазначити, що виробники сільгосппродукції додатково враховують те, які кліматичні особливості має їхній регіон.

Дуже часто те, наскільки ефективним буде той чи інший інсектицидний препарат, залежить від довкілля. Більшість із них не варто використовувати у вітряну погоду, а також тоді, коли очікується дощ. Правильно використати інсектицид допоможе інструкція. Її можна знайти в інтернеті на упакуванні. Важливо дотримуватися пропорцій та використовувати захист (рукавиці, маски та окуляри) щоб захистити усі відкриті ділянки тіла.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

16.06.2024 в 15:33
0.0 из 5 // 0 рослини, інсектициди, комахи
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.