Огляд маршрутизатора MikroTik hAP ac3

ATinformТехно 29.09.2022 в 10:33871Обсудить
Огляд маршрутизатора MikroTik hAP ac3
© MikroTik hAP ac3
В статті розповімо про головні параметри якісного маршрутизатора MikroTik hAP ac3, комплектацію та важливі переваги роутера.

Роутер MikroTik hAP ac3 — це потужний пристрій стандарту вай-фай 5 для створення гігабітних мереж. Модель має попит завдяки надійності, ефективності та високої швидкості інтернету, а також функціональним можливостям. Бездротовий маршрутизатор MikroTik hAP ac3 (RBD53iG-5HacD2HnD) має декілька варіантів управління мережею: є прості налаштування для домашнього використання, а також розширені функції для просунутих користувачів, наприклад, адміністраторів мереж. В статті наведено короткий огляд головних параметрів моделі.

Перший погляд на Wi-Fi роутер MikroTik hAP ac3: комплектація та зовнішній вигляд

Пристрій постачається разом з посібником для початку роботи, блоком живлення, парою знімних антен, парою гвинтів з дюбелями, а також прозорою підставкою.

Примітка: блок живлення маршрутизатора оснащений кабелем довжиною 1,5 метра. Параметри становлять 24 В та 1,5 А.

Стосовно зовнішності моделі, перше, що є помітним, так це великі антени — довжина рухливої частини становить майже 20 сантиметрів.

Корпус чорного кольору, вироблений з матового пластику, що робить непомітними відбитки пальців. Є «гумове» покриття. При цьому майже з усіх сторін корпус оснащений решітками вентиляції.

MikroTik hAP ac3

Ставити роутер можна як горизонтальним чином, так і вертикально. Для цього передбачена комплектна підставка з гумовими ніжками та спеціальними елементами для фіксації пристрою. До речі, підставка дозволяє закріпити маршрутизатор на стіні.

Спереду роутера є 8 індикаторів, при цьому призначення 5 з них користувач може змінити у налаштуваннях. Не можна змінити лише індикатора LAN, Wі-Fi та статусу.

Ззаду маршрутизатора є роз'єми для антен, блока живлення, п'ять гігабітних портів. У 4 портів індикатора немає, а у п'ятого є індикація РоЕ. Також на задній частині корпусу є USB. Там знаходяться й дві кнопки — перезавантаження/скидання та вибору режиму (Reset і Mode відповідно). На другу кнопку можна призначити активацію скрипта від користувача.

Примітка: радіатор моделі більше, ніж у попередньої. Корпус гарно вентилюється, що є плюсом за умови використання при підвищених температурах повітря.

Головні характеристики MikroTik hAP ac3

Тож роутер працює під управлінням чотириядерного процесора з частотою 716 МГц. Частоту користувач може змінити в налаштуваннях. Об'єм оперативки становить 256 Мб, а вбудованої флешпам'яті NAND — 126 Мб.

Модель підтримує роботу у двох діапазонах вай-фай (підтримує стандарт 802.11.ас), а максимальний показник швидкості передачі даних досягає 867 Мбіт/сек в діапазоні 5 гігагерців та 300 Мбіт/сек на 2,4 гігагерцах. Варто зазначити, що в кожному діапазоні застосовуються додаткові посилювачі.

MikroTik hAP ac3

Що стосується порту USB 2.0, він підтримує не тільки роботу із зовнішніми накопичувачами, а ще й зі стільниковими модемами.

Про управління. Як і всі Мікротіки, цей маршрутизатор керується за допомогою вебінтерфейсу, графічної утиліти або командного рядка. Також передбачений фірмовий мобільний застосунок. Є можливість швидкого налаштування, а також доступ до великого набору функцій контролю доступу, управління мережею для адміністраторів.

MikroTik hAP ac3 купити означає вибрати дійсно надійний та функціональний пристрій, який забезпечить якісне й швидке дротове та бездротове з'єднання з інтернетом для великої кількості користувачів.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

29.09.2022 в 10:33
4.8 из 5 // 4 MikroTik hAP ac3, маршрутизатор, роутер
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.