Особливості підготовки до НМТ

ATinformСтатьи 17.12.2022 в 01:21372Обсудить
Особливості підготовки до НМТ
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Готуватись до НМТ потрібно комплексно. Можна скористатись тестами минулого року, щоб розуміти які приблизно питання будуть й наскільки вони складні.

Національний мультипредметний тест — це те, до чого потрібно підготуватися заздалегідь кожному десятикласнику, який претендує на навчання за бюджетною формою. Вперше він був проведений минулого року, але й в цьому році тестування планують проводити, щоб оцінити рівень знать школярів. Тож потрібно плідно попрацювати, щоб скласти іспит й вступити на бакалаврат.

Допомогти з підготовкою можуть спеціалісти навчально-освітнього центру Planetaclub. На сторінці https://planetaclub.com.ua/uk/pidgotovka-do-nmt можна більше дізнатися про НМТ, як проходить тестування та за якими дисциплінами. Підготовку можна пройти онлайн.

Основні дисципліни

В цьому році кожен учень повинен успішно пройти тестування з:

  • української мови та літератури;
  • математики;
  • історії України;
  • іноземної мови (тут можна обрати англійську, німецьку, французьку мову чи іспанську).

Для кожної дисципліни підготовлено декілька блоків питань. При чому вони не пов'язані один з одним. Тож готуватись до тесту потрібно комплексно. Можна скористатись тестами минулого року, щоб розуміти які приблизно питання будуть й наскільки вони складні.

Особливості проведення НМТ

Коли саме проводитиметься тестування, де та з якого предмету — повідомляється за 7-10 днів. Якщо учень через стан здоров'я не може прийти в назначений день до екзаменаційного центру, про це треба завчасно повідомити організаторів.

Прибути на НМТ слід завчасно, адже вже за 10 хвилин до початку тестування аудиторію зачиняють. Якщо майбутній абітурієнт не встигне, йому не зарахують предмет.

Саме тестування буде проводитись в тимчасовому екзаменаційному центрі на базі шкіл та університетів. В аудиторії будуть комп'ютери, де буде завантажена програма для проходження тесту. Результати можна буде дізнатися одразу після НМТ.

Взагалі можна отримати від 100 до 200 балів.

Особливості підготовки до НМТ

Права та обов'язки учасників тестування

Відповідно до чинного закону, всі учасники тестування мають право на своєчасне отримання інформації про:

  • місце проведення НМТ; 
  • способи оголошення результатів;
  • виконання основних завдань, які включені до тестів.

На тестування не можна приносити ті предмети або ж речовини, які можуть негативно вплинути на здоров'я та стан людини. Крім того, не можна під час тестування спілкуватися, користуватись різноманітними пристроями для зчитування, а також для обробки інформації. На іспит не можна брати книги, гаджети тощо.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

17.12.2022 в 01:21
0.0 из 5 // 0 нмт, тестування
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.