Переобладнання сільгосптехніки

ATinformСтатьи 28.05.2024 в 16:16585Обсудить
Переобладнання сільгосптехніки
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Сучасне переобладнання сільгосптехніки — бюджетний спосіб розширення можливостей сільськогосподарських машин та збільшення ефективності їх роботи.

Запровадження новітніх високоефективних технологій у вирощуванні сільгоспкультур — запорука успіху агробізесу. Проте для цього потрібна сучасна техніка, а далеко не всі аграрії мають можливість її придбати. Хороше рішення у такій ситуації — переобладнання сільгосптехніки. Це бюджетний спосіб розширення можливостей сільськогосподарських машин.

Приклади вигідного переобладнання сільгосптехніки

Переобладнати можна практично будь-яку сільгосптехніку. Така необхідність виникає у разі виходу з ладу запчастин, яких уже не виготовляють. Інший варіант — справну техніку оснащують додатковими деталями для оптимізації робочого процесу. Таке переобладнання сільгосптехніки дає змогу за невеликих вкладень отримати більш функціональний агрегат.

Дуже часто переобладнують трактори. На них встановлюють сучасніші двигуни, вдосконалюють рульове керування, спрощують систему запалювання тощо.

Сівалка також може потребувати переоснащення. Наприклад, встановлення гідравлічного або електричного приводу висівного апарату замість механічного дає можливість під час посіву вимикати окремі секції та сошники для уникнення повторного висівання (перекриття). Це дає змогу уникнути надлишкової витрати посівного матеріалу та загущених посівів, що призводять до втрати врожаю.

переобладнання сільгосптехніки

Переобладнання сільгосптехніки для внесення рідких мінеральних добрив

Сьогодні вирощування жодної сільськогосподарської культури не обходиться без мінеральних добрив. Раніше їх використовували у гранульованій формі, але рослини швидше і краще засвоюють рідкі добрива — КАС (карбамід-аміачна суміш) та подібні речовини. Такі добрива вносять оприскувачем — навісним обладнанням для трактора, що потребує витрат пального та робочого часу працівників.

Оптимізація процесу можлива, якщо його проводити одночасно з висіванням насіння або культиваційною обробкою. Для цього потрібно переобладнати відповідну сільгосптехніку.

У комплект для переобладнання сівалки входять:

  • насос із вимірювачем витрат;
  • розподільник із клапаном;
  • блок керування та комп’ютер;
  • шланги та стійки;
  • датчики швидкості та підняття сівалки.

Такий спосіб підживлення економить добрива і постачає їх безпосередньо до цільової рослини, запобігаючи непродуктивним витратам і забезпечуючи оптимальний баланс поживних речовин на старті росту.

сільгосптехніка

За допомогою культиватора рідкі добрива можна вносити перед висіванням культури або підживлювати під час міжрядної обробки. Для цього потрібні додаткові компоненти:

  • бак для добрив;
  • насос;
  • рама для кріплення;
  • патрубки та фурнітура.

Вартість переоснащення наявної техніки приблизно вдвічі нижча, ніж купівля нових агрегатів для внесення рідких добрив. Це ще одна вагома причина скористатися саме такою можливістю для поліпшення агровиробничого процесу за обмеженого бюджету.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

28.05.2024 в 16:16
4.7 из 5 // 3 переобладнання сільгосптехніки, сільгосптехніка
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.