Покупка нового авто із салону: як підготуватися?

ATinformСтатьи 10.11.2022 в 17:47436Обсудить
Покупка нового авто із салону: як підготуватися?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Читайте корисні поради, які допоможуть підготуватись до покупки нового автомобіля із салону.

Власний автомобіль вже давно є необхідністю, а не забаганкою, особливо в періоди турбулентності, коли важливо бути мобільними. Проте процес покупки автівки ставить майбутнього автовласника перед безліччю питань: з пробігом чи без, який тип кузова підійде найкраще, яку марку вибрати, який об’єм двигуна та інші. Чим більше заглиблюєшся в цю тему, дивишся автоогляди та тест-драйви, кількість цих питань тільки збільшується. Здавалося б, покупка нового транспортного засобу із салону звільняє від безлічі “а що якщо” та острахів в результаті отримати кота в мішку, але й в цьому випадку не слід розраховувати на легку процедуру. 

Основні переваги нового авто

Переваги нового автомобіля очевидні:

  • ви будете першим і єдиним власником;
  • зовні, всередині та під капотом все буде досконалої якості;
  • можливість проходити техогляд від офіційного дилера;
  • гарантійний пробіг і можливість відремонтувати деталі коштом виробника, що вийшли з ладу в офіційному сервісі. Але є нюанс: гарантія не діє на ремонт розхідних деталей типу гальмівних колодок, ременів, фільтрів, рідин і тд.

Покупка нового авто із салону: на що звертати увагу?

Вибір марки свого нового авто звичайно ж має базуватися на особистих вподобаннях і меті подальшої експлуатації. Та перед покупкою все ж слід враховувати не лише первинну вартість автомобіля, але й заглибитись детальніше в питання подальшого технічного обслуговування, вартість комплектуючих, ремонту та інші.

На цьому етапі є сенс обрати для себе кілька варіантів від різних брендів, поспілкуватися з експертами та провести тест-драйви, аби мати 100% метч з майбутнім чотириколісним другом. 

Якщо ви вже маєте розуміння того, що саме вам потрібно, наступний крок – знайомство з автосалоном. Слід враховувати, що асортимент, який ви могли бачити на сайті дилера не завжди відповідає позиціям, які у наявності. Частина моделей, представлених у салонах вже можуть бути заброньованими, крім того, скрізь діє система черг на автомобілі, а тому слід уточнити у менеджера, скільки доведеться чекати на бажане авто й відштовхуватись від того, наскільки терміновою для вас є ця покупка.

Покупка нового авто із салону

Додатковою перевагою буде сервісний центр при автосалоні, адже там ви зможете якісну та професійну підтримку вашого автомобіля. Крім того, власники нових авто мають можливість скористатися спеціальними умовами та пропозиціями від дилерів. 

Наприклад, офіційний дистриб’ютор Mitsubishi Motors Corporation в Україні (https://mitsubishi-motors.com.ua/) пропонує автовласникам заощадити до 20% на підготовці автомобіля до зими: гальмівні колодки для Mitsubishi Outlander, повітряний фільтр салону для Eclipse Cross, передні бризковики для ASХ — ці та інші деталі за спеціальними цінами.

Коли купувати авто?

Найкращим часом для покупки нового авто є осінньо-зимовий період, особливо перед Новим роком, коли салони розпродують існуючі моделі та прагнуть звільнити простір для новинок. Саме в цей період діють класні знижки та можна більш вигідно «проінвестувати» у власні колеса. Натомість період з квітня по травень є найменш сприятливим, це час росту цін не тільки на нові, але й на вживані авто. 

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

10.11.2022 в 17:47
0.0 из 5 // 0 авто, нове авто, авто із салону
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.