Послуги адвоката при розлученні: процедура розлучення та необхідні документи

ATinformСтатьи 01.11.2021 в 20:08868Обсудить
Послуги адвоката при розлученні: процедура розлучення та необхідні документи
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Розлучення є довгим та складним процесом, який потребує кваліфікованої допомоги адвоката. Які документи потрібні, як відбувається сам процес?

Розірвання шлюбу — це складний процес, який часто затягується та завдає дискомфорту обом сторонам. Послуги адвоката при розлученні - це найкраще рішення для цивілізованого та швидкого проведення даної процедури.

Досвідчений юрист допоможе розібратися в усіх тонкощах майнових питань, захистить ваші інтереси та потурбується про справедливий поділ статків.

Зазвичай труднощі при оформленні розлучення виникають, коли в подружжя є діти, спільне майно чи бізнес. Якщо пара не може домовитись самостійно, шлюб розривають через суд. При розподілі спільно нажитого, оформленні аліментів та встановленні опіки на дітей — без юридичної допомоги не обійтись.

Процедура розлучення: які документи потрібні?

Існує декілька способів розлучення. Якщо обидві сторони прагнуть припинити сімейні стосунки за спільною згодою та не мають майнових суперечок, можна звернутися у РАЦС. Заяву про розірвання шлюбу розглядатимуть 1 місяць. Такий варіант можливий, якщо в подружжя немає неповнолітніх дітей, а жінка не вагітна. Для подачі заяви необхідно мати при собі свідоцтво про шлюб та паспорт.

Другий шлях — це розлучення через суд, який, як правило, складніший та більш тривалий. Ця процедура є обов'язковою, якщо у подружжя є неповнолітні діти чи майновий спір. Пара повинна скласти спільну заяву та описати в ній причини розірвання шлюбу.

Для розлучення в суді потрібно зібрати пакет документів, серед яких:

  • позовна заява;
  • свідоцтво про шлюб;
  • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
  • свідоцтво про народження кожного зі спільних дітей;
  • квитанції про оплату судового збору.

Позовна заява про розірвання шлюбу та її роль в процесі розлучення

розлучення

Позов до суду подає ініціатор розлучення, який має ґрунтовно пояснити неможливість подальшого спільного життя та збереження шлюбу. 

В заяві необхідно зазначити дату укладення сімейного союзу, наявність дітей, їх імена, дати народження, а також причини та обставини розірвання шлюбу. Спричинити розлучення може подружня зрада, пияцтво чи охолодження стосунків.

У ході судового розгляду зазвичай з'ясовують з ким із подружжя житимуть неповнолітні діти, як часто батько чи мати будуть бачитись з ними та яку роль відіграватимуть у вихованні. Цей процес є надзвичайно складним, особливо, коли між парою виникають непорозуміння та суперечки.

Саме тому важливо ретельно підготуватися та правильно оформити всі документи, адже через неправильні кроки можна втратити майно, отримати недостатні аліменти та загрузнути у судовій тяганині.

Поділ майна подружжя, або як справедливо розділити статки

Якщо пара не уклала шлюбний договір, перше питання, яке постає при розриві — це поділ майна. Під час розлучення адвокат допомагає парам дійти згоди та укласти угоду. У випадку, якщо між подружжям виникає спір, єдиним способом розділити статки є звернення в суд. В останньому випадку також не обійтись без професійної допомоги юриста.

Перш ніж ділити майно між подружжям, суд визначає правовий статус кожної речі. Іншими словами, з’ясовує, що являється спільним сумісним майном. Для цього суду необхідно надати докази, що майно придбано під час шлюбу за спільні кошти. За наявності неподільних речей, як правило, його присуджують кому одному, а іншому віддають іншу неподільну річ такої ж вартості, або грошову компенсацію.

Зібрати та правильно оформити усі документи найкраще зможуть юристи. Адвокатське бюро Василя Михалюка націлене на досягнення максимального результату в захисті прав та інтересів своїх клієнтів. Висококваліфіковані спеціалісти організації надають всебічну правову підтримку, а головне — готові пройти із своїми клієнтами увесь шлях процесу розлучення та зробити його якомога швидшим та простішим.

Юристи бюро здатні відстояти ваші інтереси та спрямувати хід справи у потрібне русло. Адвокат по сімейних суперечках подбає про справедливий розподіл майна та батьківських прав. Для отримання консультації перейдіть за посиланням.
 

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

01.11.2021 в 20:08
4.8 из 5 // 4 адвокат, розірвання шлюбу, розлучення
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.