Саундбар (звуковий проектор) — це центр домашніх розваг

ATinformСтатьи 27.09.2022 в 16:45587Обсудить
Саундбар (звуковий проектор) — це центр домашніх розваг
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Розрізняють кілька типів саундбарів, це залежить від потужності підсилювача та динаміків, від кількості динаміків, та властивостей самого девайсу.

Найдорожчий і «наворочений» телевізор не здатний відтворювати звук настільки якісно, ​​як це здатний робити саундбар, підключений до телевізора. Музичні кліпи, кінофільми та інші звукові програми звучатимуть абсолютно по-новому, якщо у вас є саундбар або звуковий проектор для телевізора.

Що таке саундбар (звуковий проектор), які функції виконує цей пристрій?

Звуковий проектор (sound projector — англ.) або саундбар є складним електронним пристроєм. Це акустична система, в якій є багатоканальний підсилювач і багато окремих динаміків. Все це укладено в єдиний міцний корпус, а основна функція такого девайсу полягає у трансляції об'ємного звуку.

Polk Audio MagniFi Max

Сучасні саундбари, здатні збирати сигнали з усіх наявних у будинку AV-пристроїв, виступають як ядро ​​акустичної системи. Деякі моделі, що підтримують функцію Bluetooth, можуть бути використані як домашня стереосистема, що функціонує за допомогою бездротового підключення.

Експлуатація саундбару (звукового проектора), який можна з'єднати з сабвуфером, покращить якість звучання, а частоти, що відтворюються, будуть істотно розширені в діапазоні.

Якими бувають саундбари, як за їх допомогою відтворюються аудіосигнали?

Розрізняють кілька типів цих пристроїв, це залежить від потужності підсилювача та динаміків, а також від кількості динаміків, їх властивостей та властивостей самого девайсу.

Саундбари двоканальні

Це найпростіші моделі, оснащені парою або кількома динаміками, що функціонують у стерео режимі, що призводить до даного формату будь-який звуковий сигнал, який передають їм інші пристрої. Якщо ви вирішите організувати домашній кінотеатр, цей девайс не підійде, але вам варто купити двоканальний саундбар, якщо ви хочете суттєво покращити якість звучання музичних треків.

Саундбари-емулятори

Тут йдеться, по суті, про такий самий прилад із багатоканальним звучанням за допомогою декількох динаміків. Однак він дозволяє отримати віртуальний об'ємний звук за рахунок відбиття звукових хвиль від різних поверхонь. З його допомогою можна організувати домашній кінотеатр у невеликому приміщенні, але з дотриманням деяких умов розміщення саундбару у ньому.

Звукові проектори

Paradigm Soundtrack 2 System

Цей варіант можна вважати найбільш сучасним, оскільки він оснащений:

  1. Цілим масивом, спеціальним чином орієнтованих динаміків;
  2. Ресівер;
  3. Цифровими процесорами високої потужності керувати масивом динаміків як реального часу та адаптації звуку у приміщенні.

Звуковий проектор працює з різними форматами:

  • Звичайними — DTS або Dolby Digital;
  • Найновішими — DTS:X, а також Dolby Atmos).

Це найбільш прийнятний варіант, який можна вважати максимально наближеним до систем домашнього кінотеатру.

Якісно виготовлена ​​модель сучасного саундбару — це «3 в 1»:

  • цілком стерпний домашній кінотеатр,
  • відмінний музичний центр,
  • домашній розважальний центр.

Придбати саундбар (звуковий проектор) у Києві, Одесі та інших населених пунктах нашої країни ви можете на сайті інтернет-магазину компанії Шоутайм з доставкою в будь-який її регіон.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

27.09.2022 в 16:45
0.0 из 5 // 0 звуковий проектор, саундбар
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.