Секрети популярності цинкових добрив

ATinformСтатьи 18.05.2023 в 10:00578Обсудить
Секрети популярності цинкових добрив
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Системне внесення цинку на етапі обробки насіннєвого матеріалу та в позакореневому підживленні дозволить підвищити продуктивність культур.

Займаючись вирощуванням с/г культур фермери, професійні агрономи та агропідприємці особливу увагу приділяють добривам. З їх допомогою вдається нормалізувати ростові процеси навіть у несприятливих кліматичних умовах вирощування, підвищити адаптаційні можливості рослин, покращити якість вихідної продукції та її кількісні показники. Тож, аналізуючи мікроелементний склад ґрунту, фахівці вдаються до такого нескладного, водночас ефективного кроку, як застосування підкормок. Одну з провідних позицій тут займають цинкові добрива. А все через  низьку забезпеченість рухомими формами цинку цілих 60% ґрунтів з усієї території України, що є обмежувальним фактором врожайності багатьох сільськогосподарських культур.

Чому цинк для рослин такий важливий?

цинкові добрива

Його фізіологічну роль складно переоцінити, адже він:

  • активізує процеси синтезу цукрів і крохмалю;
  • сприяє накопиченню вуглеводів, білкових речовин;
  • підвищує стійкість до посухи, морозів та коливань температур;
  • стабілізує клітинні мембрани;
  • підвищує життєздатність насіння;
  • сприяє розвитку кореневої системи;
  • підвищує енергію проростання та польову схожість посівного матеріалу.

На цьому спектр позитивного впливу мікроелемента на рослини не закінчується. Стає зрозумілим його важливість, доцільність внесення в різні періоди вегетації.

Також одним із важливих чинників популярності цинкових добрив можна вважати економічні вигоди передпосівної обробки насіння різноманітними препаратами цинку. Адже саме він являється запорукою продуктивного коренеутворення та є важелем у адаптаційній здатності будь-якого рослинного організму.

Цинк для рослин — важливий, життєво необхідний елемент. Системне його внесення на етапі обробки насіннєвого матеріалу та в позакореневому підживленні дозволить підвищити продуктивність культур та отримати вихідну продукцію, збагачену необхідними для людини поживними компонентами.

Цинк для рослин: який препарат обрати?

цинк для рослин від ТМ «Добродій»Мінеральне добриво для позакореневого підживлення «Добродій Цинк-Мідь» — вітчизняний препарат, що використовується з метою покращення засвоюваності мікроелементів. Його все частіше використовують на збіднених ґрунтах, внаслідок чого досягається продуктивне живлення та засвоєння інших макро- та мікроелементів.

Добриво має широкий спектр дії внаслідок продуманого складу. Не виявляє токсичної дії на рослини чи довкілля. Підходить для більшості с/г культур. Сумісне зі всією лінійкою продукції ТМ «Добродій».

Отже, в кліматично нестабільних умовах вирощування, на збіднених ґрунтах цинк для рослин стане справжнім порятунком. Адже він «налагоджує» більшість фізіологічних процесів, нормалізує азотний обмін, захищає від бактеріальних інфекцій, підвищує стійкість до стресових факторів, допомагає у створенні сприятливих умов для формування гарного врожаю. 

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

18.05.2023 в 10:00
4.8 из 5 // 5 рослини, цинк для рослин, добрива, цинкові добрива
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.