Секрети вдалого походу: як пакувати рюкзак

ATinformСтатьи 22.07.2024 в 04:44373Обсудить
Секрети вдалого походу: як пакувати рюкзак
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Правильно зібраний рюкзак — це запорука не тільки комфорту, але й власної безпеки та захисту від травм.

Правильне пакування рюкзака — це запорука того, що в поході людина не надто сильно втомиться і не відчуватиме, що її перекосило на один бік, щось десь тисне, а щось і зовсім вивалюється. Також це запорука, що влізе все необхідне і не доведеться в поході страждати від дискомфорту. Все для туризму можна придбати у магазині Робінзон, а ми розкажемо, як це зручно спакувати.

Чому варто навчитися правильно пакувати рюкзак

Коли досвідчені туристи говорять про причини, вони називають одразу кілька:

  • комфорт. Оскільки в поході доведеться багато ходити з вантажем за плечима, вкрай важливо зробити так, щоб цей вантаж був розподілений рівномірно, тоді буде значно простіше;
  • безпека. Якщо рюкзак буде зібраний неправильно, у такому випадку людину може заносити з боку в бік, його рухи будуть незручними та скутими. В результаті він може як мінімум впасти та поранитися;
  • збереження речей. Вони повинні дожити до кінця походу, а також пережити його.

Особливості упаковки рюкзака: що потрібно знати

Найпростіше зібрати рюкзак для одноденного туристичного походу, оскільки в нього береться мінімум речей і зазвичай не передбачається складного туристичного маршруту. У такий похід береться зовсім невеликий рюкзак, щонайбільше 40 літрів, що зводить до мінімуму ризик його перевантаження. Зрозуміло, це зовсім не означає, що приділяти увагу зборам не потрібно, просто вони суттєво спрощуються.

Багатоденний похід — це вже рюкзак на 70-80 літрів, в який обов'язково має влізти спальник, каримат і, швидше за все, намет.

Всі речі повинні бути рівномірно розподілені за вагою: найважче кладеться вниз, найлегше — нагору. Крім того, предмети із гострими кутами потрібно класти із зовнішнього боку рюкзака, а до спинки укладати м'які. 

Як правильно вибрати рюкзак

Для того, щоб правильно запакувати рюкзак, спочатку його потрібно правильно вибрати. Так. для одноденного походу підійде надлегка модель з м'якою спинкою, а для багатоденного вже знадобиться жорстка спинка і міцніший матеріал. У будь-якому випадку великим плюсом буде наявність чохла-дощовика.

Секрети вдалого походу: як пакувати рюкзак

При виборі слід керуватися і ім'ям виробника. Чим більш відомою буде марка, яка виробляє рюкзаки, тим краще — вона гарантує якість, а оскільки виріб має бути міцним і виносити навіть складні умови, саме якість — це те, що є максимально важливим. 

При виборі також слід враховувати матеріал рюкзака: він повинен бути дуже міцним, а вологовідштовхувальне просочення обов'язкове. Якщо зробити правильний вибір, то й пакуватися буде значно простіше.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

22.07.2024 в 04:44
0.0 из 5 // 0 туристичний рюкзак, товари для туризму
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.