Щілинні лампи та офтальмоскопи – необхідне обладнання для клініки

ATinformСтатьи 06.10.2023 в 21:182530Обсудить
Щілинні лампи та офтальмоскопи – необхідне обладнання для клініки
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щілинні лампи та офтальмоскоп - обладнання, яке варто мати кожному офтальмологу.

У клініках та в медичних центрах використовують різноманітні види обладнання та спеціальні інструменти. Все це дозволяє підвищити ефективність діагностики, лікування та профілактики. Перелік необхідного обладнання постійно розширюється та поповнюється. Але є кілька видів обладнання, популярність яких не знижується протягом багато часу.

Щілинні лампи: навіщо вони потрібні

У сфері офтальмології, а також оптометрії активно використовуються щілинні лампи. За допомогою таких інструментів можна проводити дослідження переднього сегмента ока. Якщо своєчасно купити щілинні лампи на https://market.itmed.org/ua/catalog/shchelevye_lampy/, то можна швидко діагностувати різноманітні захворювання очей, а також оцінювати їхню тяжкість. Щілинні лампи застосовуються офтальмологами для своєчасного виявлення, наприклад, дистрофії, рубців або інфекційних захворювань.

Нині випускають кілька видів щілинних ламп:

  1. Класична. Цей вид лампи користується найбільшою популярністю. До складу такої лампи входять фільтри, джерела світла, також бінокулярний мікроскоп і додаткові насадки.
  2. Ручна. Використовується у разі, якщо діагностику слід проводити у клініці, а й у виїзді.
  3. Моделі для отримання цифрового зображення. Спеціально для цього до складу введено камеру, а також систему, за допомогою якої можна проводити обробку зображень.

Сучасні щілинні лампи можуть додатково оснащуватися різними модулями та елементами, за допомогою яких можна суттєво розширити функціонал.

Офтальмоскопи: особливості застосування

Популярний діагностичний інструмент, який активно застосовують у сфері офтальмології – офтальмоскоп. Основне призначення даного обладнання полягає у візуалізації всіх структур задньої частини ока. Якщо вибрати й купити офтальмоскопи на https://market.itmed.org/ua/catalog/oftalmoskopy/, які ідеально відповідають заданим вимогам, можна розраховувати на отримання безлічі переваг. Зумовлено це тим, що з допомогою офтальмоскоп можна провести різноманітні дослідження.

Щілинні лампи та офтальмоскопи – необхідне обладнання для клініки

Найчастіше офтальмоскопи застосовують для:

  • оцінки стану сітківки;
  • оцінки зорового нерву, що відповідає за передачу візуальної інформації мозку;
  • оцінки стану кровоносних судин (прохідність, калібр, і навіть цілісність);
  • перевірки макули;
  • встановлення наявності захворювань, які при візуальній перевірці не виявляються.

Нині випускають різноманітні види офтальмоскопів. Для класичного огляду очей використовують прямі офтальмоскопи. З їхньою допомогою можна оцінити як сітківку ока, а й інші структури. Якщо виникає потреба у детальному дослідженні, то офтальмологи користуються непрямими видами. Вони оснащені великою кількістю опцій. Це дозволяє детальніше провести дослідження. Паноптичні моделі використовують у разі, якщо потрібно провести швидку оцінку скринінгу.

Для того, щоб офтальмолог зміг провести комплексне обстеження очей, йому може знадобитися різноманітне обладнання та спеціальні інструменти. Щоб точно визначити інструменти, без яких неможливо обійтися, потрібно враховувати й те, які діагностичні заходи слід провести.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

06.10.2023 в 21:18
5.0 из 5 // 13 щілинні лампи, офтальмолог, офтальмоскопи
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.