Що означає відновлений мак? Переваги та недоліки покупки Refurbished MacBook

ATinformСтатьи 02.01.2024 в 12:31739Обсудить
Що означає відновлений мак? Переваги та недоліки покупки Refurbished MacBook
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Дізнайтесь, що таке відновлений MacBook, яким він буває. А також про доцільність покупки Macbook Pro 13 бу, якщо порівнювати з Refurbished.

Якщо плануєте купити MacBook, але бюджет дозволяє дивитися тільки в бік MacBook Air або 13 дюймової «прошки», а хочеться чогось більшого — рекомендуємо ознайомитися з цією статтею. Йтиметься про так звані відновлені макбуки (Refurbished MacBook). Спеціалісти магазину «ЯК НОВИЙ» пропонують розібратися, що це таке — відновлений макбук та чи є сенс його брати, чи краще купити вживаний ноутбук Apple, наприклад, Macbook Pro 13 бу.

Що таке Refurbished макбук?

Ви напевно вже бачили оголошення про продаж відновлених пристроїв, але можливо не до кінця розуміли або навіть побоювалися таких товарів. Отже, давайте розберемося, що таке Refurbished і який він буває?

Refurbished — це вже вживаний, повернутий, а потім відновлений товар. Повертати його можуть із різних причин. Можливо, мала місце неполадка, або ж пристрій не виправдав очікувань (не сподобався колір, великий розмір, не влаштовує автономність тощо) і його було повернуто згідно з гарантією.

Відновлюють MacBook шляхом заміни акумулятора, проблемних елементів (у разі повернення через технічну несправність), встановлення нового корпусу та оновлення коробки з усіма аксесуарами. Але відбувається це не у всіх випадках, а лише при «відновленні» пристрою безпосередньо в Apple. А так буває не завжди.

MacBook

Яким буває Refurbished?

  • Apple Certified Refurbished або (Pre-owned) — процес відновлення пристрою виробником Apple.
  • Seller Refurbished — процес відновлення пристрою безпосередньо продавцем.

Який із цих способів краще — здогадатися не складно. У випадку з Apple можна бути впевненими в тому, що пристрій не тільки укомплектований оригінальними аксесуарами, але і належним чином відновлений. На підтвердження цього виступає офіційна гарантія Apple на відновлені продукти, яка не поступається гарантією на нові пристрої, і становить один рік. Погодьтеся, достатній термін для того, щоб зрозуміти, чи коректно працює ваш MacBook.

Seller Refurbished. Тут не все так гладко. Мало того що гарантія на такі пристрої найчастіше не перевищує кількох місяців, так ще й продавець намагається витратити якнайменше грошей на відновлення, щоб потім заробити на продажу більше. Знизити витрати він може шляхом використання неоригінальних комплектуючих, а сам ремонт здійснено неакуратно. У кращому випадку ціна на такі пристрої нижча в порівнянні з відновленими виробником, а в гіршому — продавці взагалі можуть видавати його як Apple Certified Pre-owned (тобто відновлений Apple). Яскравий тому приклад — «відновлені Apple iPhone 5s», що свого часу заполонили ринок. Мало хто знає, але Apple ніколи не займалася продажем відновлених iPhone. Вона лише обмінювала пристрої, що вийшли з ладу, на відновлені.

Захистити себе від подібних ситуацій можна лише купуючи пристрої у перевірених магазинах, де головне завдання продавця не «парити» людині пристрій і забути про нього, а підібрати справді якісний продукт, у якому можна бути впевненим, тим самим завоювати довіру покупця на майбутнє та бачити його знову.

Саме за таким принципом працює команда «ЯК НОВИЙ». Магазин пропонує бу макбуки навіть за більш вигідною ціною, ніж відновлені. До того ж Refurbished часто працюють гірше, оскільки не пройшли належної «обкатки».

Refurbished MacBook

Чому варто купувати бу техніку Apple?

  1. Економія на одному пристрої подекуди сягає 50%.
  2. Можна обрати серед макбуків бу та вітринні варіанти.
  3. Всі пристрої в асортименті «ЯК НОВИЙ» ретельно перевірені на справність, функціональність та відповідність зовнішнього вигляду.
  4. Гарантія магазину на випадок, якщо Macbook Pro 13 бу (чи інший) вийде з ладу. Можна поміняти на такий самий справний девайс або повернути гроші.

Купити бу макбуки можна онлайн з доставкою по Україні Новою поштою, в Харкові також — за адресою Павлівська площа, 8 (магазин AVIC).

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

02.01.2024 в 12:31
4.0 из 5 // 4 MacBook, макбук, Refurbished MacBook
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.