США без розголосу збільшили військову підтримку Ізраїлю — ЗМІ

ATinformМир 15.11.2023 в 17:24191Обсудить
США без розголосу збільшили військову підтримку Ізраїлю — ЗМІ
Фото: Getty Images
Bloomberg зазначає, що постачання цього озброєння виходить за рамки оголошеної передачі ракет для системи Залізний купол.

Міноборони США без публічного афішування збільшило постачання військової допомоги до Ізраїлю. Боєприпаси та ракети передаються "майже щодня". Про це заявило інформагентство Bloomberg з посиланням на дані випливають із внутрішнього списку американського відомства.

Пентагон виконує запити Армії оборони Ізраїлю, що передбачать збільшення кількості ракет з лазерним наведенням для парку бойових вертольотів Apache, а також 155-мм снаряди, прилади нічного бачення, боєприпаси для знищення бункерів і нові армійські машини.

Постачання цих американських озброєнь до Ізраїлю виходить за рамки оголошеної передачі ракет-перехоплювачів для системи Залізний купол та розумних бомб Boeing Co.

"Зброя, яку Ізраїль шукає в ході боротьби з ХАМАС... перелічена в документі під назвою Запити старшого лідера Ізраїлю, датованому кінцем жовтня і циркулюючим у Пентагоні", - пише видання.

Зброя або вже поставляється, або міноборони США працює над тим, щоб зробити її доступною із запасів у Штатах та Європі.

Станом на кінець жовтня до Ізраїлю було доставлено усі 36 000 снарядів до 30-мм гармат, 1800 запрошених протибункерних боєприпасів M141 та не менше 3500 приладів нічного бачення.

У Пентагоні не стали розкривати деталі журналістам, але в заяві відомства зазначається, що воно "використовує кілька напрямків - від внутрішніх запасів до промислових каналів США - щоб гарантувати, що Ізраїль має засоби для самозахисту".

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

15.11.2023 в 17:24
5.0 из 5 // 1 США, ізраїль
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.