Туристичні столові прибори

ATinformСтатьи 11.02.2020 в 12:15490Обсудить
Туристичні столові прибори
Іллюстрація
Матеріали, з яких виготовляються туристичні столові прибори мають бути: легкими, міцними і такими, які не вступають в хімічний контакт з їжею.
Збираєтеся у похід, однак ще й досі не маєте столових приборів? Що ж, це легко виправити! По-перше, давайте розберемося з матеріалами, з яких виготовляють столові прибори, а по друге, визначимо, як обрати якнайкращий варіант для Вас!

Матеріали, з яких виготовляються туристичні столові прибори мають бути: легкими, міцними і такими, які не вступають в хімічний контакт з їжею. Виробники туристичного спорядження використовують такі матеріали:
  • Титан. Легкий срібно-білий метал. Посуд з такого матеріалу — мрія легкоходів, оскільки, прибори з титану — це найкраще співвідношення ваги та міцності.
  • Алюмінієвий сплав. Якісні алюмінієві столові прибори виготовляють з міцного авіаційного сплаву 7075 і обов’язково анодують, аби захистити алюміній від корозії.
  • Нержавіюча сталь. Міцний, надійний і відносно недорогий — все це про посуд із харчової сталі. Єдиний мінус — вага. У порівнянні з пластиком або титаном, посуд із нержавіючої сталі вдвічі важчий. А оскільки, вага столових приборів, за великим рахунком, ролі не грає, то можете спокійно придивлятися і до цього варіанту!
  • Пластик. Зазвичай виробники використовують поліетилен. Столові прибори, виготовлені з нього — легкі, однак достатньо крихкі. Складаючи рюкзак, упакуйте прибори так, аби вони не зламалися під час транспортування, оскільки в поході, перебуваючи один на один з природою, ви навряд знайдете заміну зламаній ложці чи виделці. Або купуйте прибори, які комплектуються жорстким чохлом!
туристичні столові прибори
Що ж стосується вибору столових приборів або туристичний посуд Терра Інкогніта, то до цієї справи варто відноситися відповідально, особливо, якщо у вас немає звички носити запасну ложку, на випадок “а раптом”! Тому, похідна ложка має бути надійною, компактною і універсальною, аби нею можна було користуватися під час приготування їжі.

Для тих, хто не хоче відмовлятися від виделки, однак нести окремий столовий прибор не готовий, варто придивитися до комбінованої ложко-виделки (в англ. «spork» — від англійських слів «spoon» — ложка і «fork» — виделка). До речі, це один з найпопулярніших видів столових приборів. Вони бувають двох видів:
  1. Ложко-виделки, в яких ложка і виделка знаходяться по різні сторони спільної рукоятки.
  2. Відмінність другого типу таких приборів, полягає в тому, що черпало ложки має прорізи, які утворюють зубці виделки.
А якщо ж, розлучатися з повноцінними виделкою та ложкою вам не хочеться і в поході, тоді варто звернути свою увагу на набори туристичних столових приборів. До того ж, безліч виробників роблять складними столові прибори, аби вони не займали в рюкзаку багато місця!
туристичні столові прибори
Тепер, вибір за Вами! До зустрічі на шляхах комфортних та неймовірних пригод!
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

11.02.2020 в 12:15
0.0 из 5 // 0 туристичні столові прибори, столові прибори
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.