У Секторі Газа катастрофічно зростає рівень голоду, — ООН

ATinformМир 19.03.2024 в 07:20213Обсудить
У Секторі Газа катастрофічно зростає рівень голоду, — ООН
Фото: Getty Images
Наступ Ізраїлю на найпівденніше місто Рафах, як стверджує IPC, поглибить катастрофічний рівень голоду у всьому Секторі Гази.

На півночі Гази понад 1,1 млн людей переживають умови, схожі на голод. За даними ООН, він неминучий і може розпочатися до травня та поширитися на анклав до липня. Недоїдання та відсутність продовольчої безпеки перевищили рівень голоду, а смертність незабаром зростатиме.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на IPC.

"Люди тут вже голодують місяцями, - сказав доктор Амджад Елейва, заступник директора відділення невідкладної допомоги в лікарні Гази: - вони нишпорять містом у пошуках їжі, щоб вижити, але не можуть її знайти".

У звіті IPC зазначено, що все населення Сектору Гази (2,23 мільйона осіб) відчуває значну нестачу продовольства. Починаючи з березня до середини липня, в умовах ескалації конфлікту, враховуючи можливий наступ на землю в Рафах, очікується, що половина населення регіону (1,11 мільйона осіб) опиниться в критичних умовах продовольчої небезпеки.

Зазначається, що південні райони Гази також зіткнуться з ризиком голоду у найближчі місяці "в найгіршому випадку". Наступ Ізраїлю на найпівденніше місто Рафах, як стверджує IPC, поглибить катастрофічний рівень голоду у всьому Секторі Гази.

Звіт IPC був опублікований після того, як Філіп Лаццаріні, голова Unrwa – агентства ООН у справах палестинських біженців, повідомив, що йому відмовили у в'їзді до Гази, де він мав працювати над покращенням гуманітарної допомоги. Він заявив, що ізраїльська влада не дозволила йому в'їхати до Гази в понеділок.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

19.03.2024 в 07:20
0.0 из 5 // 0 голод, ООН, сектор газа
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.