В Одесі відчули землетрус: що відомо

В Одесі відчули землетрус: що відомо
Фото: Getty Images
Землетруси в Україні відбуваються рідко, проте час від часу українські регіони відчувають їх поштовхи

В Одесі місцеві жителі відчули землетрус, який сьогодні стався у Румунії. Його магнітуда склала 5,3 бала за шкалою Ріхтера. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Одеси Геннадія Труханова.

Повідомляється, що землетрус відчули також у Болгарії, Молдові та Україні, зокрема в Одесі.

Труханов зазначив, що інформація про пошкодження чи постраждалих у місті не надходила.

Згодом Олег Кіпер, голова Одеської ОДА, додав, що на півдні Одеської області землетрус, попередньо, сягнув 2-4 балів. Поштовхи відчувалися також в інших районах області. Він зазначив, що наразі інформація уточнюється.

Землетруси в Україні

Землетруси в Україні відбуваються рідко, проте час від часу українські регіони відчувають їх поштовхи. Наприклад, останній помітний землетрус в Одеські області стався 14 січня 2023 року. Магнітуда цього землетрусу становила близько 4,6 бала за шкалою Ріхтера. Поштовхи відчували жителі Одеси, а також частково жителі сусідніх регіонів. Тоді джерело землетрусу також знаходилося у Румунії, в сейсмічно активній зоні Вранча, яка час від часу викликає поштовхи в Україні.

Вчені зазначають, що зона Вранча є головним джерелом землетрусів, що найчастіше відчуваються в Україні, особливо в південно-західних областях.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

16.09.2024 в 22:39
0.0 из 5 // 0 Одеса, землетрус
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.