Використання електровелосипеда під час дощу: прості, але дієві правила

ATinformСтатьи 14.12.2022 в 12:10217Обсудить
Використання електровелосипеда під час дощу: прості, але дієві правила
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Щоб прогулянки на велосипеді навіть у дощ були приємними, але не приносили клопоту та проблем, радимо прислухатися до наступних правил.

Професійні механіки, які обслуговують дорогі велосипеди спортсменів, відразу ж займаються їх миттям після будь-якої траси. Нічого дивного, адже якщо цього не зробити одразу, то роботи пізніше додасться.

Поки байк мокрий необхідно видалити головні забруднення з ланцюга перемикачів рами. Вже пізніше має бути детальніше обслуговування, але початкова мийка обов'язкова, щоб пісок і бруд не встигли затвердіти.

Навіть якщо ви їхали асфальтом у дощ, обов'язково добре намочіть велосипед. Ви будете вражені, скільки бруду на ньому залишилося.

Фахівці не рекомендують використовувати щось на кшталт Керхера, оскільки вода під тиском лише зіпсує ваш електровелосипед: як механічним деталям, так і комутації. Якщо йдеться про дитячий велосипед, то практика обтерти його вологими серветками досить корисна.

Щоб прогулянки навіть у дощ були приємними, але не приносили клопоту та проблем, радимо прислухатися до наступних правил.

Обов'язково змініть мокрий одяг

Це необхідно для того, щоб запобігти розмноженню мікробів. Змішування вологи з потом, особливо у велошортах — ідеальне середовище для них.

Професіоналам рекомендують навіть брати із собою запасну спідню білизну або тримати її завжди під рукою, щоб можна було швидко переодягнутися.

Зазначимо, що чистота та сухість — це ваш комфорт та здоров'я насамперед!

Мийте верхній одяг

Не поспішайте одразу класти її в пральну. Обов'язково добре промийте її, наприклад, зі шланга. Професійні райдери просто в брудному одязі стають під душ, а потім перевдягаються і закидають у пральну.

Це правило особливо актуальне для якісного велоодягу. У цьому випадку бруд послужить абразивом, що здирає шар, що відштовхує воду при пранні в машині. Тому спочатку видаляється бруд із велоодягу, а вже потім все це вирушає пратися.

Не залишайте плями

Якщо пляма залишиться на світлому джерсі, але є велика можливість неможливості його видалення після прання. Ідеальний варіант:

  • добре змочуємо область плями;
  • наносимо мийне;
  • чекаємо поки все це вбереться;
  • відправляємо стиратися.

Правильне прання

Правильний догляд за велоодягом однозначно продовжить термін його служби. Настійно рекомендуємо дотримуватись правил на етикетці. Якщо ми говоримо, наприклад, про дощовик, то патьоки можна просто змити, а його навіть не прати. Все залежить від ступеня забрудненості.

Ланцюг насамперед

електровелосипед

Цей компонент страждає більше і найчастіше. Коли ви добре змили з неї бруд, використовуйте щітку, щоб видалити пісок, що залишився. Не забудьте повністю витерти, бо почне іржавіти.

Не забудьте змастити перед поїздкою.

Дбаємо про інше екіпірування

Взуття, шолом, сумки — все це необхідно сполоснути та обтерти. У взуття покладіть газети та відправте сушиться у тепле місце. Якщо ж бруд встиг засохнути, то чистка займе ще більше часу. Намагайтеся все робити вчасно та не запускати, якщо вам необхідні якісь комплектуючі, то ви можете звернутись в наш магазин і ми вам допоможемо в виборі https://sporte.com.ua/.

Що ж до шолома, слід стежити за чистої внутрішньої оболонки. Решту можна сполоснути та посушити.

Спеціальні сушарки та для взуття, у тому числі полегшить процес догляду за одягом та продовжить термін його експлуатації.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

14.12.2022 в 12:10
0.0 из 5 // 0 електровелосипед
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.