Загроза нападу Ірану на Ізраїль є реальною, — Кірбі

ATinformМир 12.04.2024 в 19:40163Обсудить
Загроза нападу Ірану на Ізраїль є реальною, — Кірбі
Фото: Getty Images
Білий дім очікує на відповідь від ХАМАСу щодо останнього раунду переговорів про звільнення заручників.

В Сполучених Штатах Америки (США) вважають, що загроза нападу Ірану на Ізраїль є реальною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джона Кірбі, якого цитує Sky News.

Як відзначив Кірбі, наразі Штати переглядають власну військову структуру в регіоні на тлі загрози з боку Ірану, а також стежать за розвитком ситуації. Зокрема він зауважив, що голова Білого дому Джо Байден кілька разів на день отримує інформацію про ситуацію.

"Він (Байден, - ред.) дав зрозуміти всій команді національної безпеки, що ми будемо серйозно ставитися до наших зобов'язань щодо оборони, самооборони Ізраїлю", - сказав Кірбі.

У тому ж числі, Білий дім очікує на відповідь від ХАМАСу щодо останнього раунду переговорів про звільнення заручників.

Загроза нападу Ірану на Ізраїль

1 квітня Ізраїль завдав ракетного удару по Дамаску у Сирії, внаслідок чого була зруйнована будівля консульства Ірану. Під час удару загинули щонайменше семеро іранців, серед яких двоє генералів.

Тегеран звинуватив Тель-Авів у нападі й пообіцяв "жорстку" відповідь. Ізраїль, зі свого боку, попередив Іран про наслідки та заявив про підвищену готовність з боку ЦАХАЛу.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

12.04.2024 в 19:40
0.0 из 5 // 0 Кірбі, іран, ізраїль
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.