У США пропалестинські студенти захопили будівлю університету: були сутички з поліцією

ATinformМир 01.05.2024 в 09:40300Обсудить
У США пропалестинські студенти захопили будівлю університету: були сутички з поліцією
Фото: Getty Images
Мітингувальники розбили вікна будівлі, заблокували входи і виходи, скандували пропалестинські гасла.

Пропалестинські студенти влаштували акцію протесту, виступаючи проти війни в Газі. Десятки демонстрантів були затримані. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Протест проходив на території Колумбійського університету у Нью-Йорку. Демонстранти влаштували наметове містечко напередодні, але у вівторок, 30 квітня, ситуація загострилася. Це сталося через кілька годин після того, як Колумбійський університет почав відраховувати студентів, які залишилися у таборі.

Студенти-протестувальники захопили один з навчальних корпусів - Гамільтон-Хол. Мітингувальники розбили вікна будівлі, заблокували входи і виходи, скандували пропалестинські гасла.

На акцію протесту прибула поліція, через декілька годин поліцейські "зачистили" Гамільтон-хол від демонстрантів. Правоохоронці увійшли до будівлі через другий поверх, використавши машину, обладнану сходами.

На території університету відбулося декілька сутичок з правоохоронцями, коли ті проводили арешти. Загалом поліція повідомила, що було затримано десятки учасників акції.

На протести відреагували місцева влада та президент Колумбійського університету Міноуш Шафік. Він попросив поліцію залишитися в університеті до 17 травня для "підтримання порядку".

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

01.05.2024 в 09:40
5.0 из 5 // 1 Університет, США, студенти, поліція
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.