5 причин подарувати духову шафу своїй родині на новорічні свята

ATinformСтатьи 28.12.2022 в 20:26312Обсудить
5 причин подарувати духову шафу своїй родині на новорічні свята
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Розказуємо про пять вагомих причин мати у своєму домі сучасну духову шафу.

Духова шафа — незамінний помічник на кухні, що відкриває кухарю доступ до тисяч цікавих страв. Якщо в вашому домі немає духовки або вона стара і не функціональна, нова духова шафа стане чудовим подарунком для всієї сімʼї.

1. Більш здорове харчування

Страви із духовки вважаються більш корисними, адже їх можна готувати без додавання зайвого жиру. На відміну від смажених страв, запечене мʼясо, риба та картопля зберігають більше корисних речовин і менше впливають на фігуру.

Крім того, духовка є чудовим приводом додати більше овочів у раціон сімʼї, адже різноманітні овочеві запіканки, здорові нагетси з цвітної капусти або запечений батат — це дуже смачно і корисно.

2. Кондитерські експерименти

Солодощі, що продаються в магазинах, містять дуже велику частку цукру, некорисні жири та ароматизатори, тому завжди краще поласувати домашнім пирогом, ніж покупними цукерками.

Духовка Hansa зі спеціальними режимами для пишної випічки відкриває кухарю простір цікавих солодких експериментів. Щоб попіклуватися про здоровʼя і фігуру своїх домашніх, можна навчитися пекти корисні сирники, мафіни без цукру або легке і смачне безе.

духова шафа

3. Мʼяке і соковите мʼясо

Мʼясо, приготоване в духовій шафі, завжди більш соковите і мʼяке за те, що смажиться на пательні. Для ідеального мʼяса в сучасних духовках зустрічаються наступні функції:

  • Конвекція. Рівномірне розподілення потоків гарячого повітря по духовці дозволяє досягти рівномірного пропікання та збереження соковитості.
  • Гриль. Додатковий нагрівальний елемент дозволяє швидше пропікти продукти ззовні та досягти ідеальної хрусткої скоринки на поверхні страви.
  • Вертел. Спеціальний електромотор обертає шматок мʼяса чи тушку птиці, досягаючи ідеально рівномірного пропікання продуктів з усіх боків.

4. Корисні сніданки та перекуси

З новою духовкою ви зможете готувати дорогу гранолу і здорові батончики вдома з доступних інгредієнтів.

Приготування граноли, пастили або батончиків вдома займає лічені хвилини, проте всі ці продукти добре зберігаються і можуть використовуватися в якості сніданку чи перекусу місяцями.

5. Економія часу

Важливий плюс духової шафи — економія часу. Над стравою не доведеться стояти годинами, достатньо поставити її в духовку, виставити відповідний режим, таймер, закрити духовку і можна йти займатися своїми справами.

Сучасні моделі мають автоматичне відключення і навіть відкладений старт, що дозволяє завантажити страву в духовку зранку, встановити час початку готування і прийти додому вже на готову гарячу і запашну вечерю.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

28.12.2022 в 20:26
0.0 из 5 // 0 духова шафа, духовка
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.