Які особливості мають рентген апарати Canon

ATinformСтатьи 24.10.2022 в 15:14274Обсудить
Які особливості мають рентген апарати Canon
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Кожен апарат МРТ має різні технічні характеристики. Головною з них є кількість Тесла (Т), що є одиницею виміру сильного магнітного поля.

Компанія Canon Medical Systems є достатньо популярним виробником різних ультразвукових систем діагностики, серед яких особливим попитом користуються апарати МРТ. Однак перш ніж купити рентген апарати Canon, слід ознайомитися з основними їх особливостями.

Апарати МРТ – що це?

Апарати МРТ – це пристрої, які використовуються у медичній області для виконання діагностики методом магнітно-резонансної томографії. У такому обладнанні не використовується іонізуюче випромінювання, що робить ефективність та безпеку головними перевагами таких апаратів. За допомогою такого обладнання виконують діагностичні процедури для різних органів:

  1. Спинного та головного мозку.
  2. Малого тазу.
  3. Хребетного стовпа.
  4. Колінних суглобів.
  5. Нирок і інших.

Критерії вибору

Кожен апарат МРТ має різні технічні характеристики. Головною з них є кількість Тесла (Т), що є одиницею виміру сильного магнітного поля, яке лежить в основі роботи магнітно-резонансного томографа. Даний критерій вибору є ключовим. Розрізняють декілька різновидів апаратів МРП по цій характеристиці:

  1. МРТ 1.5 Т.
  2. МРТ 3 Т.
  3. МРТ 0.4-0.5 Т.

Перший варіант МРТ є апаратом закритого типажу, який відноситься до категорії надпровідних. Він здійснює свою роботу за високої напруженості поля, яка досягає 1.5 тесла. Для нормального функціонування такого пристрою потрібна присутність рідкого гелію на постійній основі, який необхідний для здійснення охолодження магнітних обмоток. Інакше апарат вийде з ладу. Основна перевага таких моделей МРТ полягає в тому, що на ринку представлена ​​велика кількість комплектуючих до них.

Які особливості мають рентген апарати Canon

Апарати, які функціонують у режимі напруженості 3Т, зазвичай застосовуються для діагностики кровоносних судин і нервів, а також суглобів і м'язів. Такі пристрої можуть робити знімки з досить високим рівнем деталізації протягом короткого проміжку часу. Моделі, що працюють на низьких полях від 0,4 до 0,5 тесла, функціонують на основі фіксованих магнітів. Потужність таких пристроїв невелика, а тому проміжок часу, протягом якого буде формуватися знімок, буде досить тривалим, а якість зображення поступатиметься тим, що зроблено на вищеописаних аналогах.

Також апарати МРТ ділять на дві категорії – закриті та відкриті. Обладнання першого типу передбачає повне занурення пацієнта всередину томографа у процесі дослідження. МРТ відкритого типу мають у своїй конструкції нерухому кушетку, на яку лягає пацієнт. Закриті апарати є ефективнішими за рахунок підвищеної деталізації знімків.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

24.10.2022 в 15:14
0.0 из 5 // 0 рентген апарати, діагностика, Canon
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.