Особливості вибору моторної олії

ATinformСтатьи 18.09.2023 в 00:05571Обсудить
Особливості вибору моторної олії
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Щоб даремно не витрачати гроші та не псувати техніку, фахівці радять правильно вибирати моторне масло.

Щоб автомобіль довго був на ходу та не потребував ремонту, всі складові для нього мають бути найвищої якості. Це стосується і рідин, які в нього заливають. Найбільш затребуваний витратний матеріал – це моторне масло. Відповідальні фахівці рекомендують проводити заміну цього витратного матеріалу кожні 10-12 тисяч км. Тільки в цьому випадку автомобіль нормально функціонуватиме. Моторна олива напряму від постачальника допоможе значно зекономити кошти, але її при цьому треба правильно підібрати.

Основні параметри вибору моторної олії

Щоб даремно не витрачати гроші, фахівці радять правильно вибирати моторну оливу. Щоб простіше було зорієнтуватися, слід звернути увагу до кілька ключових параметрів:

  1. Основа. Як правило, сучасні автомобілі заправляються синтетичними видами моторної олії. Все тому, що така витратна сировина забезпечує надійний захист. І можливість утворення сильного нагару чи корозії буде мінімальною.
  2. В'язкість. Від цього показника дуже залежить і те, наскільки щільним буде моторне масло. Щоб визначити, наскільки в'язка рідина потрібна, потрібно враховувати особливості двигуна, а також стан основних вузлів.
  3. Особливості пакування. Щоб не придбати неякісний аналог, слід звертати увагу на упаковку. Вона має бути фірмовою. На пакуванні мають бути всі захисні елементи, позначки та інші деталі, що підтверджують оригінальність.

Щоб виключити марну витрату коштів, професіонали радять враховувати модифікацію двигуна внутрішнього згоряння, а також марку та модель автомобіля. Додатково варто брати до уваги й той факт, що кожні 200 000 км слід проводити повну заміну олії на засіб, який відрізняється меншою щільністю.

Особливості вибору моторної олії

Які види моторних олій існують?

Щоб зробити вибір на користь тієї моторної олії, яка ідеально підійде, потрібно звернути увагу на існуючі типи:

  1. Мінеральна. Для виготовлення використовується нафту. У процесі виготовлення нерідко застосовуються і додаткові присадки, за допомогою яких значно покращуються технічні параметри.
  2. Синтетична. Виготовляється у спеціалізованих лабораторіях. До складу обов'язково входять присадки, що відрізняються високим рівнем якості. Дане моторне мастило має унікальні показники. Його використовують для того, щоб збільшити термін експлуатації двигуна.
  3. Напівсинтетична. Таку олію вибирають люди, які в більшості випадків переміщуються в межах міста.

Щоб вигідно купити моторну оливу від виробника, можна відвідати інтернет-магазин ALT-STAR.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

18.09.2023 в 00:05
5.0 из 5 // 1 моторна олива, моторна олія
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.