Шмигаль анонсував скорочення тривалості відключень світла

Шмигаль анонсував скорочення тривалості відключень світла
Фото: Кабінет міністрів України
Тривалість відключень світла може зменшитися вже з 20-х чисел липня, повідомив глава уряду

Ситуація в енергетиці України залишається надзвичайно складною. Але тривалість відключень зменшиться з 20 чисел липня. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 9 липня.

"У двадцятих числах липня розраховуємо на покращення ситуації. Завершаться ремонтні роботи на деяких обʼєктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі. Таким чином відключення будуть не такими тривалими", - сказав Шмигаль.

Уряд розробив і вже частково запустив комплекс заходів, що стимулюватиме громадян та бізнес до енергетичної стійкості. 

  • Кредити для громадян під 0%, до 480 тисяч грн, на 10 років для встановлення сонячних, вітрових установок та систем накопичення електроенергії.
  • Пільгові кредити для малого й середнього бізнесу. До 150 млн грн, на строк до 10 років, під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації.
  • Кредити для ОСББ та ЖБК на суму до 5 млн грн. За рахунок цих коштів співвласники житла встановлять сонячні станції і теплові насоси. Потім держава в межах програми ГрінДІМ компенсує їм 70% витрат на проєкт.
  • Кредити для великого бізнесу на 5-7 років під 14-16% річних, під заставу обладнання. Спільно з НБУ ми провели роботу з банківським сектором, який готовий забезпечити таке кредитування.
  • До Верховної Ради подані законопроєкти про скасування мита і ПДВ на ввезення енергетичного обладнання.

"Очікуємо, що не пізніше 25 липня усі ці механізми запрацюють на повну силу", - зазначив Шмигаль.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

09.07.2024 в 20:19
0.0 из 5 // 0 Шмигаль, світло
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.