Види робочого взуття для жінок та особливості вибору

ATinformСтатьи 27.08.2023 в 22:24734Обсудить
Види робочого взуття для жінок та особливості вибору
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Вибір робочого жіночого взуття – перший крок на шляху до забезпечення комфорту та безпеки у роботі.

Працюючи в медицині, будівельній, виробничій чи торговій сфері, жінки зазнають травм. Запобігти ризикам і зберегти здоров'я ніг дозволить вибір професійного робочого взуття. Щоб бути впевненим у її відповідності до всіх нормативів та вимог, варто купити взуття на перевіреному сайті talan.ua з гарною репутацією.

Типи робочого взуття

Асортимент жіночого робочого взуття залежить від сфери діяльності та характеру виконуваних робіт:

  1. Захисна. Необхідна для захисту від травм під час роботи на транспорті, у будівництві, на виробництвах. Матеріал повинен захищати ногу від проколів, високої температури, впливу хімікатів, зім'яття та ударів. Для роботи з кислотами та оліями, захисне взуття створюють із гумотекстильного матеріалу. Підошва має бути не ковзною.
  2. Робочі черевики. Підходять для різних галузей. Укріплена шкарпетка та висока підошва забезпечують додатковий захист стопи. Працювати в офісі або на складі жінці можна в черевиках з комфортною посадкою та м'якою підошвою. А ось на будівництві актуальна жорстка підошва, що захищає від проколів та ударів.
  3. Медична. Цей різновид жіночого взуття захищає від ковзання, забезпечує дезінфекцію, гігієну та комфорт. Медичне взуття завжди гнучке і м'яке, що допомагає запобігати захворюванням ніг і вен. Потрібно звернути увагу на антистатичність матеріалу та наявність вентиляційних отворів, які не допускають високої пітливості. Залежно від напряму діяльності, медичне взуття буває анатомічним та санітарно-гігієнічним.

Існує й інше жіноче робоче взуття. Наприклад, садові туфлі та чоботи будуть відмінним дачним варіантом. А ось працювати на професійній кухні рекомендується у взутті з антиковзною підошвою.

Види робочого взуття для жінок та особливості вибору

Критерії грамотного вибору

Будь-яке робоче взуття має відповідати вимогам норм з охорони праці. Це гарантує комфорт та безпеку жінкам різних робітничих професій. Ключові критерії при виборі:

  • розмір – перед покупкою слід правильно виміряти стопу. Некоректний розмір призводить до болю, натирання та інших проблем ніг;
  • підошва – повинна бути з поліуретану, гуми або термопластичного каучуку. Вони відрізняються гарною амортизацією та стійкістю до ковзань;
  • матеріал – жіноче робоче взуття має максимально захищати ногу та бути комфортним.

Вибір робочого жіночого взуття – перший крок на шляху до забезпечення комфорту та безпеки у роботі. Щоб вона служила довго і була безпечною, необхідно грамотно доглядати та правильно зберігати її.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

27.08.2023 в 22:24
4.0 из 5 // 1 робоче взуття, взуття, робота
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.