Блінкен закликав Ізраїль створити безпечні зони для мешканців Гази до відновлення бойових дій

ATinformМир 01.12.2023 в 07:27304Обсудить
Блінкен закликав Ізраїль створити безпечні зони для мешканців Гази до відновлення бойових дій
Фото: Getty Images
США продовжують підтримувати мету Ізраїлю - повалити ХАМАС у Газі

Коли ЦАХАЛ відновить військову кампанію, Ізраїль має чітко позначити кілька безпечних зон у південній і центральній частинах Сектора Гази для мирних жителів, щоб вони могли уникнути бойових дій.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє The Times of Israel.

Блінкен визнав, що ці заходи ускладнені через те, що ХАМАС використовує "живі щити", але наполягає на тому, що Ізраїль все одно зобов'язаний мінімізувати шкоду цивільному населенню.

Блінкен почав пресконференцію з того, що адміністрація Байдена "негайно зосередиться на роботі з нашими партнерами, щоб подовжити паузу" в бойових діях між Ізраїлем і ХАМАС, щоб більше заручників можна було вивезти з Гази та більше допомоги могло потрапити до Сектора Гази.

"Ми не припинимо роботу, поки не повернемо всіх заручників додому, до їхніх родин і близьких", - заявив політик, додаючи, що кількість допомоги, яка надходить до Сектора Гази, "значно збільшилася".

Він також додав, що США продовжують підтримувати мету Ізраїлю - повалити ХАМАС у Газі, заявляючи, що смертоносна стрілянина в Єрусалимі, що сталася сьогодні вранці, "підкреслює" наміри терористичного угруповання.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

01.12.2023 в 07:27
0.0 из 5 // 0 ізраїль, Блінкен, газа
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.