Топ 10 настільних ігор для сімейних зустрічей та родинного дозвілля від Topnastolka

ATinformLifeStyle 23.07.2024 в 19:28681Обсудить
Топ 10 настільних ігор для сімейних зустрічей та родинного дозвілля від Topnastolka
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Щоб провести весело вечір з рідними, можна купити настольні ігри. Є ряд популярних ігор, які точно змусять вас відчути весь спектр людських емоцій.

Знайти та зловити злочинця, стати найкращим з чарівників, побудувати своє королівство та перемогти пандемію — це й багато інших цікавинок ви знайдете, якщо захочете пограти в настільні ігри для сім’ї. Щоб провести весело вечір з рідними, купити їх можна на сайті https://topnastolka.com.ua/product-category/dlya-simyi/. Є ряд популярних ігор, які точно змусять вас відчути весь спектр людських емоцій.

Мемо

Існує безліч варіацій цієї гри, до якої залучаються навіть малюки. Правила прості.

  1. На стіл сорочками догори викладаються парні картки.
  2. Перший гравець відкриває картинку, показує решті й кладе назад. Він має з однієї спроби знайти пару до картки.
  3. У разі невдачі хід переходить до наступного гравця. І так, доки всі картинки не будуть відкриті.

Чим більше карток на столі, тим складніше та цікавіше гра.

Ерудит

настільна гра Ерудит

Гравцям роздають фішки-літери, з яких потрібно складати слова на ігровому полі. Чим більше комбінацій слів ви збираєте та чим складніші літери в них використовуєте, тим вищі шанси на перемогу.

«Ерудит» віддалено нагадує гру в слова, в яку грали ще наші бабусі. Для неї потрібні лише аркуш паперу та ручка. Ведучий задає слово, а гравці за одну хвилину повинні придумати та записати максимальну кількість слів, використовуючи лише ті літери, з яких воно складається. Грати можна годинами.

Імаджінаріум

Простіше кажучи, гра на асоціації. Вона виявилася настільки популярною, що розробники випустили вже 15 різних варіантів. Гравці отримують картки з картинками.

Завдання: за допомогою асоціацій пояснити, що зображено на картинках, що випали, та вгадати асоціації інших гравців.

Є найпростіший аналог цієї гри, який взагалі не вимагає ніякого реквізиту. Просто загадайте слово чи поняття та спробуйте пояснити іншим гравцям.

Перемагає той, хто вгадає найбільше слів. Якщо багато гравців, можна розділитися на команди.

Активіті

настільна гра Активіті

Ще одна грав в пояснення, але правила тут інші. Учасники отримують картки із заданими словами та ходять ігровим полем. Залежно від ходу, їм потрібно розповісти (не використовуючи однокореневі слова), намалювати або зобразити жестами задане поняття.

«Активіті» теж має аналог, який не вимагає купувати гру: старий, добрий «Крокодил», ще нещодавно популярний у студентів та старшокласників. Ведучий загадує слово, яке має передати жестами та мімікою обраний гравець. Інші вгадують. Кількість гравців не обмежена. 

Мафія

Ця гра, що, здавалося б, не вимагає особливих інтелектуальних здібностей, затягує учасників надовго. Є ведучий, є комісар поліції, є мирні жителі та є мафія, яку треба виявити й тим самим знешкодити. Можна написати ролі на паперових аркушах і грати прямо зараз, а можна купити набір з картками, вбратися в крислаті капелюхи борсаліно та влаштувати незабутній атмосферний вечір для сім'ї та друзів.

«Мафія» має лише один недолік — для неї потрібно не менше ніж 5 гравців.

Cluedo

настільна гра Cluedo

Гра, яку вигадали в Америці ще в середині минулого століття, у XXI дісталася в Україну й активно завойовує шанувальників. Це теж гра-детектив, але з «Мафією» нема нічого спільного. Збираючи докази та підказки, гравці мають з'ясувати, хто, де і якою зброєю вчинив злочин.

Малята з Cluedo навряд чи впораються, а школярі беруть участь із задоволенням. Потрібні ігровий набір, логічне мислення та щонайменше троє учасників.

Скотленд-Ярд

У цій грі лиходія треба не знайти, а наздогнати. Ігрове поле — умовна карта Лондона, стилізована під гру. Загадковий Містер X у козирку, насунутому на очі, щоб ніхто не міг з погляду вгадати його плани, переміщається ігровим полем. Через кожні кілька кроків він повинен виставити фішку на стіл, виявити своє місцезнаходження та відразу зробити наступний хід «наосліп».

Завдання гравців-детективів передбачити, куди вирушить зловмисник, та перекрити йому ходи. Гра досить складна, вікова аудиторія 10+.

Зіллєваріння

Гра для шанувальників Гаррі Поттера й просто любителів всього, що пов'язано з магією та чаклунством. Учасники збирають рецепти зілля, створюють магічні предмети, отримують за них очки. Мета гри — стати найкращим учнем школи чарівників. Розвага розрахована на дітей віком від 10 років, грати можуть 2–6 гравців. Для батьків гра буде нескладною, але цікавою.

Каркасон

настільна гра Каркасон

Настільний варіант стратегії. За допомогою барвистих фішок (тайлів) гравці будують свої королівства на ігровому полі. Переможе той, хто захопить більше земель та збудує на них свої міста, храми, дороги. При цьому гравці не вступають у війни один з одним, гра зовсім не є агресивною.

Правила досить прості, проте захоплюють і дітей та дорослих. Беруть участь до п'яти гравців, але можна грати й вдвох — буде не менш цікаво. Вдалий варіант дозвілля для будь-якої родини.

Пандемія

Гру придумали в Німеччині ще 2008-го, й ніхто тоді не міг уявити, наскільки актуальною вона виявиться 2020-го. Ігрове поле — карта Землі. 24 кубики, що позначають хвороби, «ходять» містами та континентами, поширюючи інфекцію.

Команда гравців, серед яких диспетчер, лікар, експерт з надзвичайних ситуацій та інші фахівці, рятують світ від пандемії. Для цього вони будують дослідні лабораторії, створюють вакцини, борються з хворобами та обмінюються досвідом.

Усі гравці в «Пандемії» працюють спільно, а не конкурують один з одним, що робить її особливо привабливою для сімейного проведення часу.

З такими іграми сімейне дозвілля точно буде веселим.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред ATinform

23.07.2024 в 19:28
5.0 из 5 // 1 настільні ігри
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.