Дуже швидкий політ на Марс. Компанія зі США створює унікальний термоядерний двигун

ATinformТехно 14.12.2023 в 12:40268Обсудить
Дуже швидкий політ на Марс. Компанія зі США створює унікальний термоядерний двигун
Фото: interestingengineering.com
За допомогою термоядерних двигунів можна значно скоротити час польоту не тільки на Місяць і Марс, а й у глибший космос.

Американська компанія Helicity Space отримала інвестиції від інших компаній, які займаються космічними технологіями, у розмірі 5 млн доларів. Ці фінансові вливання допоможуть прискорити розробку унікального термоядерного двигуна для космічних кораблів, який дасть змогу здійснювати швидші переміщення в космосі. Так час польоту на Місяць, Марс або інші світи Сонячної системи значно скоротиться, пише Interesting Enineering.

Інженери компанії Helicity Space зараз активно займаються створенням термоядерного двигуна з використанням запатентованої технології. На відміну від сучасних хімічних двигунів для ракет і космічних кораблів, термоядерний двигун має більший потенціал ефективності роботи і, звісно ж, швидкості переміщення в космосі. За допомогою термоядерного синтезу можна створити в 10 млн разів більше енергії на одиницю маси палива. Так за допомогою таких рухових установок дослідження глибокого космосу стане ефективнішим, а час польоту на Марс, Місяць або інші світи Сонячної системи значно скоротиться.

Інженери компанії Helicity Space створили унікальну технологію Helicity Drive, яка лежить в основі майбутнього термоядерного двигуна, що наразі перебуває на стадії розробки. За допомогою цієї технології можна якнайкраще перетворити електрику в плазмовий нагрів, що є важливим процесом для досягнення необхідних умов для створення термоядерного синтезу. Ця технологія базується на методі магнітоінерційного синтезу, який полягає в стисненні стабільних плазмових струменів магнітним соплом. Під час цього процесу плазма нагрівається до сотень мільйонів градусів за Цельсієм, і в результаті створюється реакція термоядерного синтезу. Саме вона створює тягу, за допомогою якої космічний корабель рухається вперед.

Завдяки отриманим інвестиціям у компанії Helicity Space тепер є більше можливостей для вдосконалення своєї технології та створення прототипу робочого термоядерного двигуна для польотів у глибокому космосі.

Згідно із заявою компанії, спочатку буде створено експериментальний термоядерний двигун, який продемонструє роботу технології в невеликому масштабі. Що стосується повноцінного прототипу, який буде встановлений на космічному кораблі, то він має бути перевірений у космосі приблизно через 10 років.

Аватар Skibair Ирина Скиба / Skibair
Журналист ATinform

14.12.2023 в 12:40
0.0 из 5 // 0 Helicity Space, термоядерний двигун, США
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.