Як вибрати циркуляційний насос для опалення?

ATinformСтатьи 09.06.2024 в 17:08534Обсудить
Як вибрати циркуляційний насос для опалення?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Циркуляційні насоси дозволяють забезпечити ефективний рух теплоносія трубопроводами та радіаторами.

Циркуляційні насоси — це спеціальні пристрої, які використовуються в сучасних системах опалення. Вони дозволяють забезпечити ефективний рух теплоносія трубопроводами та радіаторами. Завдяки цьому можна підтримувати рівномірний розподіл тепла у приміщенні та значно підвищувати ефективність опалювальної системи. 

Що таке циркуляційний насос?

Призначений насос для опалення для переміщення теплоносія по всій системі. Основна функція насоса полягає у забезпеченні безперервного та рівномірного потоку теплоносія по всьому контуру опалення. Завдяки цьому у будь-якому приміщенні можна підтримати комфортну температуру. Обладнання буває наступних видів: 

  1. з мокрим ротором;
  2. із сухим ротором;
  3. регульоване.

Різновиди з мокрим ротором мають ротор, занурений у теплоносій. Це забезпечує гарне охолодження та змащення підшипників, що робить насоси з мокрим ротором тихими та довговічними. 

Моделі з сухим ротором мають високу продуктивність і часто використовуються у великих системах опалення, наприклад, багатоповерхових будинках або виробничих приміщеннях. Однак шумлять вони значно сильніше.

Регульовані або адаптивні циркуляційні насоси оснащені вбудованою електронікою, яка автоматично підлаштовує продуктивність насоса в залежності від поточних потреб системи опалення. 

Особливості вибору 

Перед тим як замовити насосне обладнання на сайті https://piramida24.com.ua/, необхідно звернути увагу на такі показники:

  • продуктивність;
  • натиск;
  • енергоефективність;
  • рівень шуму та ін.

Як вибрати циркуляційний насос для опалення?

Продуктивність насоса визначається кількістю теплоносія, яку він здатний переміщати за певний проміжок часу. Для визначення необхідної продуктивності слід враховувати площу опалювального приміщення та теплові втрати.

Напір насоса — це максимальна висота, яку насос здатний підняти теплоносій. Для правильного вибору напору необхідно враховувати висоту системи опалення та опір трубопроводів. Енергоефективність насоса важлива для зниження експлуатаційних витрат. Сучасні моделі оснащені функцією автоматичного регулювання, що дозволяє економити електроенергію та забезпечувати оптимальну роботу системи опалення. 

Купити представлені пристрої сьогодні можна у зручному режимі онлайн на сайті piramida24.com.ua інтернет-магазину Піраміда 24. Магазин пропонує великий вибір обладнання за доступними цінами та з оперативною доставкою.

Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист ATinform

09.06.2024 в 17:08
5.0 из 5 // 3 системи опалення, насос для опалення, циркуляційний насос
Комментариев нет.
Войдите, чтобы оставить комментарий.